Een bijzondere avond voor Mabel van Oranje: zij was bij het concert van U2 toen zanger Bono een lied opdroeg aan prins Friso.

Het was wel duidelijk dat Mabel van Oranje vol was van het concert van de Ierse band U2, dit weekend in Amsterdam. In de loop van de avond tweette ze meerdere keren een foto vanuit het stadion.

More content below the advertising

Het concert kreeg een bijzonder randje voor Mabel, die nauw bevriend is met U2-frontman Bono: hij droeg speciaal een nummer (One Tree Hill) op aan prins Friso. De zanger was in 2013 ook bij de herdenkingsplechtigheid voor Friso in Delft.

In 2015 droeg Bono ook al een nummer op aan Friso tijdens een concert in Nederland. Toen zat Mabel óók in de zaal, net als Máxima en Willem-Alexander. Ons koningspaar is groot fan van de band, en heeft door de jaren heen meerdere shows bijgewoond. Deze ronde moesten ze door hun vakantie helaas missen.

Prins George en prinses Charlotte hebben een weekje vrij van school. Dus namen papa en mama Will en Kate óók een week vrijaf.

De Britse royals slijten de voorjaarsvakantie volgens insiders altijd óf met een skivakantie, óf in Anmer Hall, hun landhuis in Norfolk waar George en Charlotte de eerste jaren van hun leven opgroeiden.

More content below the advertising

Kroonprinsje George zit in het eerste jaar van zijn basisschool, en Charlotte in het laatste jaar van haar peuterspeelzaal. Ze krijgen daardoor tegelijk vakantie, iets wat hun royal-ouders aangrijpen als een kans voor wat quality time.

Will en Kate doen hun best om hun kinderen, ook prinsje Louis die de familie vorig jaar volmaakte, een zo normaal mogelijke jeugd te gunnen. "We spelen heel graag samen buiten", deelde Kate onlangs tijdens een bezoek aan een basisschool. "En we vinden het fijn om veel tijd samen door te brengen."

Dat zit er deze week wel in.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde