De meeste kinderen zouden blij en apetrots zijn wanneer zij de koning of koningin zouden mogen ontmoeten. Deze Britse peuter denkt daar echter heel anders over...

Lees ook: Om honger van te krijgen: dít eet Queen Elizabeth op een dag

Hilarische beelden

Afgelopen donderdag woonde koningin van Groot-Brittannië Elizabeth de onthulling van een nieuw oorlogsmonument in Londen bij. Wanneer de tweejarige Alfie, zoontje van een militair echtpaar, haar een bosje bloemen mag overhandigen, wringt hij zich in alle bochten om onder zijn taak uit te komen. Dat levert behoorlijk hilarische beelden op.

Moet je even zien

Vooral de moeder van Alfie - arme vrouw - die toch nog probeert om het kind zover te krijgen dat hij het boeket aan de queen geeft, is een lollig gezicht. En laten we de gezichtsuitdrukking van Elizabeth, die niet helemaal lijkt te weten wat ze hier nu van moet denken, niet vergeten. Bekijk het fragment in onderstaande video:

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in