Voor een prijsuitreiking voor journalisten – haar oud-collega’s! – trok koningin Letizia deze week een mini-jurkje uit de kast.

Het jurkje, een design van de Spaanse ontwerpster Teresa Helbig, deed flink wat stof opwaaien. Eerdere jaren koos Letizia voor deze prijsuitreiking namelijk altijd voor ingetogen zwart.

Ontzag
In 2017 moest het anders, wellicht omdat de koningin beter dan ooit in haar vel zit. Een paar weken geleden werden haar gespierde armen al wereldnieuws, nu zijn het die benen waar vol ontzag naar wordt gekeken.

Article continues after the ad

Het 'Facelift-dieet'
Die dankt ze aan haar sportieve levensstijl én aan het Perricone-dieet, zo stelt een insider in het magazine Think Spain. Het staat ook wel bekend als het ‘Facelift-dieet’, omdat je alleen voedingsmiddelen eet die geen ontstekingen veroorzaken en geen je geen vocht doen vasthouden.

Ook Cate en Eva doen mee
Concreet betekent dat weinig verzadigde vetten, geraffineerde suikers en koolhydraten, geen alcohol en koffie, maar juist wel veel zalm en bosbessen. Het valt niet te ontkennen dat Letizia er door straalt. En naar het schijnt zijn ook Eva Mendes en Cate Blanchett al helemaal om. Dat zijn nog eens hoopgevende voorbeelden.