Voor een prijsuitreiking voor journalisten – haar oud-collega’s! – trok koningin Letizia deze week een mini-jurkje uit de kast.

Het jurkje, een design van de Spaanse ontwerpster Teresa Helbig, deed flink wat stof opwaaien. Eerdere jaren koos Letizia voor deze prijsuitreiking namelijk altijd voor ingetogen zwart.

Ontzag
In 2017 moest het anders, wellicht omdat de koningin beter dan ooit in haar vel zit. Een paar weken geleden werden haar gespierde armen al wereldnieuws, nu zijn het die benen waar vol ontzag naar wordt gekeken.

Het 'Facelift-dieet'
Die dankt ze aan haar sportieve levensstijl én aan het Perricone-dieet, zo stelt een insider in het magazine Think Spain. Het staat ook wel bekend als het ‘Facelift-dieet’, omdat je alleen voedingsmiddelen eet die geen ontstekingen veroorzaken en geen je geen vocht doen vasthouden.

Ook Cate en Eva doen mee
Concreet betekent dat weinig verzadigde vetten, geraffineerde suikers en koolhydraten, geen alcohol en koffie, maar juist wel veel zalm en bosbessen. Het valt niet te ontkennen dat Letizia er door straalt. En naar het schijnt zijn ook Eva Mendes en Cate Blanchett al helemaal om. Dat zijn nog eens hoopgevende voorbeelden.

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in