Nog op zoek naar een bakprojectje voor dit weekend? Bak de bruidstaart van Meghan en Harry.

In een flinke breuk met traditie (die slagroomtaart voorschrijft) kondigden Meghan en Harry aan een citroen-vlierbessentaart te serveren tijdens hun bruiloft. En hoewel die van hun ongetwijfeld een lust voor tong én oog wordt (zie de voorbeelden van royal-bakker Claire Ptak hieronder), is de taart vrij gemakkelijk thuis na te bakken.

 

Peonies coming soon...

Een bericht gedeeld door Violet By Claire Ptak (@violetcakeslondon) op

 

From last summer. So chic xx

Een bericht gedeeld door Violet By Claire Ptak (@violetcakeslondon) op

Het enige wat je naast normale bakbenodigdheden in huis hoeft te halen is een citroen en een fles vlierbessensiroop (gewoon bij de meeste supermarkten te krijgen als ‘elderflower cordial’). Gelukt? Dan vind je hieronder het recept. Ook leuk voor een viewing party op zaterdag de 19e!

Ingrediënten:

-       225 gram zachte ongezouten boter
-       225 gram poedersuiker
-       4 eieren (maat L)
-       225 gram zelfrijzend bakmeel
-       2 eetlepels suiker
-       Het sap en de rasp van 1 citroen
-       100 ml vlierbessensiroop

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ronde bakvorm van 20 centimeter in. Bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Doe de boter, suiker en citroenrasp in een grote kom en klop tot luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Meng er ook alvast twee eetlepels bloem doorheen.
  3. Zeef de rest van de bloem erbij en vouw het geheel rustig door elkaar. Schep het mengsel in de bakvorm en strijk glad.
  4. Bak ongeveer 45 minuten, tot de zijkanten loslaten. Test met een prikker of het midden van de cake gaar is.
  5. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen.
  6. Pers de citroen door een zeef, en meng met het siroop.
  7. Pik met een sateprikker gaatjes in de hele bovenkant van de cake. Bedruip daarna met de siroop en besprenkel met de suiker. Of maak met poedersuiker en citroensap een glazuur voor over de taart.
  8. Laat de cake volledig afkoelen voor je ‘m uit de vorm haalt.
  9. Decoreer de cake met eetbare bloemen voor een extra royal randje.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Kroonprins Haakon van Noorwegen werd gisteren 45 en vierde dat tijdens een vakantie in eigen land. Het Noorse hof deelde ter gelegenheid van Haakon's verjaardag twee nieuwe familiefoto's. En het is wel even opletten geblazen, want op de groepsfoto staat ook een hond, maar die hadden wij bijna niet gezien!

Op de ene foto (hierboven) poseert de jarige met zijn echtgenote kroonprinses Mette-Marit en hun twee kinderen prinses Ingrid Alexandra (14) en de 12-jarige prins Sverre Magnus.

Op het andere kiekje poseert kroonprins Haakon met zijn gezin, zijn ouders koning Harald en koningin Sonja, zijn zus Märtha Louise en haar dochter Maud Angelica Behn. En de hond dus. Zie jij 'm?

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Koning Filip en Koningin Mathilde van België gingen aan de vooravond van de Belgische Nationale Feestdag naar het Bal National in Brussel. 

Vandaag, op 21 juli, zijn in heel het land optochten en parade's. De dag wordt traditioneel afgesloten met een enorm vuurwerk. Het Koningspaar nam gisteren alvast een voorschot op de mooie dag. Mathilde droeg een bloemrijke creatie en is weer immer stijlvol.

Vandaag koos ze voor een mooie rode creatie:

 

21st July 2018 Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen het Deum bij nav de Nationale Feestdag in de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal te Brussel. Leurs Majestés le Roi et la Reine assistent au Te Deum qui a lieu à l’occasion de la Fête Nationale en la Cathédrale des Saints Michel-et-Gudule à Bruxelles. Their Majesties the King and Queen attend the Te Deum held on the occasion of the National Day in the Cathedral of Saints Michael and Gudula in Brussels. #RoiPhilippe #KoningFilip #KingPhilippe #ReineMathilde #QueenMathilde #KoninginMathilde #Mathilde #Queen #MathildedUdekemdAcoz #MathildevanBelgie #MathildedeBelgique #Brussels #Belgium #Belgie #Belgique #Bruxelles #picoftheday #bestoftheday #BelgianRoyals #BelgianRoyalFamily #BelgianRoyalty #PrincessElisabeth #PrinceGabriel #PrinceEmmanuel #PrincessEleonore

Een bericht gedeeld door HM The Queen of the Belgians (@queen.mathilde) op

Heel het gezin geeft acte de présence:

Maar Mathilde straalt in haar rode jurk met verve!

 

21st July 2018 Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin wonen het Deum bij nav de Nationale Feestdag in de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal te Brussel. Leurs Majestés le Roi et la Reine assistent au Te Deum qui a lieu à l’occasion de la Fête Nationale en la Cathédrale des Saints Michel-et-Gudule à Bruxelles. Their Majesties the King and Queen attend the Te Deum held on the occasion of the National Day in the Cathedral of Saints Michael and Gudula in Brussels. #RoiPhilippe #KoningFilip #KingPhilippe #ReineMathilde #QueenMathilde #KoninginMathilde #Mathilde #Queen #MathildedUdekemdAcoz #MathildevanBelgie #MathildedeBelgique #Brussels #Belgium #Belgie #Belgique #Bruxelles #picoftheday #bestoftheday #BelgianRoyals #BelgianRoyalFamily #BelgianRoyalty

Een bericht gedeeld door HM The Queen of the Belgians (@queen.mathilde) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.