Smul je van alles wat met koningshuizen te maken heeft, en ben je nog op zoek naar wat lekker leesvoer voor deze zomer? Nouveau tipt een paar toppers die je urenlang bezighouden.

Op het strand, aan het zwembad of (met dit prachtige weer!) gewoon lekker in de eigen achtertuin: het is zomer, dus duiken we met z'n allen weer veel meer een boek in. Speciaal voor de royaltyfans een leeslijstje om van te smullen.

  1. Máxima: vijf jaar koningin in Nederland - Yvonne Hoebe

  2. Harry: gesprekken met de prins - Angela Levin

  3. Diana, haar eigen verhaal - Andrew Morton

  4. Beatrix: dwars door alle weerstand heen - Jutta Chorus

  5. Meghan: A Hollywood Princess - Andrew Morton (Engelstalig)

  6. Prins Charles: een uitzonderlijk leven in de schaduw van de troon - Sally Bedell Smith

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Paola, de voormalig koningin van België heeft gisteravond (dinsdag) in Italië een herseninfarct gekregen. Ze wordt vandaag (woensdag) nog teruggevlogen naar België.

De 81-jarige moeder van koning Filip was in Venetië toen ze het infarct kreeg, meldt de Belgische zender RTBF. Ze zou buiten levensgevaar zijn.

Het paleis heeft in een verklaring laten weten dat de koningin naar een ziekenhuis in Brussel wordt vervoerd. Er wordt echter niet gerept over de precieze aard van haar medische toestand.

Paola is de echtgenote van koning Albert. Ze was van 1993 tot 2013 koningin van België, waar het gebruikelijk is je titel ook na de regeerperiode te behouden.

Beeld en bron: ANP

Koningin Máxima voerde gisteren (dinsdag) voor de derde keer gesprekken met Ivanka Trump. In New York lieten de vrouwen maar weer eens zien hoe goed ze met elkaar door een deur kunnen.

De koningin en first daughter kwamen bijeen voor een bijeenkomst over het ‘Women Entrepreneurs Finance Initiative’ (We-Fi). Een initiatief waar Máxima en Ivanka allebei al sinds de oprichting bij betrokken zijn.

We-Fi richt zich op betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden, waar zeventig procent van de vrouwen geen betaalbare lening kan aanvragen voor het opstarten of uitbreiden van een eigen bedrijf.

Máxima koos voor de meeting voor een spetterende outfit van Natan, die ze in bijna dezelfde samenstelling (een andere stof cape?) vorig jaar droeg tijdens een bezoek aan Amersfoort.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in