Het is veilig om te zeggen; Diana zou trots op haar zijn

Lady Kitty Spencer is de nicht van een van de meest bekende

Lady Kitty
Lady Kitty

gezichten in de wereld. Hoewel ze slechts een jong meisje was toen prinses Diana overleed in 1997, herinnert Kitty haar liefdevol. De 25-jarige en daarmee oudste dochter van Charles Spencer, het broertje van prinses Diana, zei in het interview met Vanity Fair dat zij erg op haar hoede is om te praten over haar familie, maar dat zij de momenten met haar tante koestert. "Er zijn slechts een paar herinneringen, maar speciale en mooie herinneringen, en ik ben zo gelukkig om deze te hebben." Als klein meisje droomde zij over de mooiste jurken. Om die reden mocht Kitty altijd in Diana’s kleedkamer rondstruinen en liep als kleuter wel eens in een veel te grote baljurk rond.

Lady Kitty
Lady Kitty

Kitty snapt dat, gezien haar relatie tot Diana, er altijd belangstelling van de media rondom haar zal zijn. Toch probeert zij hier een positieve draai aan te geven. “De media-aandacht geeft mij een platform om dingen die belangrijk voor mij zijn te bespreken.”Genoeg aandacht voor deze royal, want Lady Kitty werkt als model - zo liep zij al haute couture voor Dior in Engeland en Elsa Schiaparelli in Parijs.

Maar nu focust zij zich meer op liefdadigheidswerk en treedt daarmee in de voetsporen van haar tante. Dit begon met het verlaten van Zuid-Afrika, waar zij na de scheiding van haar ouders bij haar moeder bleef. Samen met haar tweelingzusjes Amelia en Eliza en haar broertje Louis, die een burggraaf is en ooit de 10de graaf Spencer en eigenaar van landgoed Althorp zal worden. Lady Kitty is van Zuid-Afrika onlangs verhuist naar Londen en is benoemd als ambassadeur voor Centrepoint, een liefdadigheidsinstelling die daklozen in het Verenigd Koninkrijk ondersteunt. "Zuid-Afrika is geweldig om op te groeien, maar nu verlangde ik echt naar de grote stad," zegt ze. "Londen is een geweldige plek als je in de twintig bent." In London probeert zij ook haar diploma in luxe label management ten gelde te maken.
Naast haar grote blauwe ogen, doet Lady Kitty in stijl en liefdadigheid ons erg aan haar tante Diana denken.

Bewaren

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in