Het is veilig om te zeggen; Diana zou trots op haar zijn

Lady Kitty Spencer is de nicht van een van de meest bekende Lady Kittygezichten in de wereld. Hoewel ze slechts een jong meisje was toen prinses Diana overleed in 1997, herinnert Kitty haar liefdevol. De 25-jarige en daarmee oudste dochter van Charles Spencer, het broertje van prinses Diana, zei in het interview met Vanity Fair dat zij erg op haar hoede is om te praten over haar familie, maar dat zij de momenten met haar tante koestert. "Er zijn slechts een paar herinneringen, maar speciale en mooie herinneringen, en ik ben zo gelukkig om deze te hebben." Als klein meisje droomde zij over de mooiste jurken. Om die reden mocht Kitty altijd in Diana’s kleedkamer rondstruinen en liep als kleuter wel eens in een veel te grote baljurk rond.

Lady KittyKitty snapt dat, gezien haar relatie tot Diana, er altijd belangstelling van de media rondom haar zal zijn. Toch probeert zij hier een positieve draai aan te geven. “De media-aandacht geeft mij een platform om dingen die belangrijk voor mij zijn te bespreken.”Genoeg aandacht voor deze royal, want Lady Kitty werkt als model - zo liep zij al haute couture voor Dior in Engeland en Elsa Schiaparelli in Parijs.

Article continues after the ad

Maar nu focust zij zich meer op liefdadigheidswerk en treedt daarmee in de voetsporen van haar tante. Dit begon met het verlaten van Zuid-Afrika, waar zij na de scheiding van haar ouders bij haar moeder bleef. Samen met haar tweelingzusjes Amelia en Eliza en haar broertje Louis, die een burggraaf is en ooit de 10de graaf Spencer en eigenaar van landgoed Althorp zal worden. Lady Kitty is van Zuid-Afrika onlangs verhuist naar Londen en is benoemd als ambassadeur voor Centrepoint, een liefdadigheidsinstelling die daklozen in het Verenigd Koninkrijk ondersteunt. "Zuid-Afrika is geweldig om op te groeien, maar nu verlangde ik echt naar de grote stad," zegt ze. "Londen is een geweldige plek als je in de twintig bent." In London probeert zij ook haar diploma in luxe label management ten gelde te maken.
Naast haar grote blauwe ogen, doet Lady Kitty in stijl en liefdadigheid ons erg aan haar tante Diana denken.

Bewaren