Kroonprinses Mary en haar kinderen kregen zondag tijdens de paardenraces de schrik van hun leven.

Ze zagen hoe een man naar verluidt een "horror-val" maakte van zijn paard tijdens de jaarlijkse paardenraces rond het Hermitage Paleis ten noorden van de Deense hoofdstad Kopenhagen. 

Geschokt
Het koninklijke gezin stond enthousiast de parade te bekijken op het balkon van het paleis, toen het ongeluk gebeurde. De val van de man was zo heftig dat Mary niet durfde te kijken.

Jaarlijks terugkerend evenement
Tienduizenden mensen waren zondag samengekomen om de Hubertus Hunt te bekijken, een cross-country paardenrace die het einde van het jachtseizoen in Denemarken inluidt. Het is een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste zondag van november, met ruim 150 ruiters en zo'n 40.000 toeschouwers. 

Maar de festiviteiten namen een andere wending, toen een van de ruiters van zijn paard viel en bewegingloos op de grond bleef liggen, vlak voor de Deense familie.

Ambulance
Prinses Mary (45) en haar kinderen Christian (12), Isabella (10), Vincent (6) en Josephine (6) keken nerveus toe toen de ambulance arriveerde en verplegers de man meenamen op een brancard. Het ongeluk gebeurde na de races. Hoe de ruiter eraan toe is, is nog niet bekendgemaakt.

Kroonprins Frederik was niet aanwezig, hij verbleef in Zwitserland voor een vergadering van het Internationaal Olympisch Comité. 

Bron: Daily Mail Australia

Prinses Laurentien is één van de inspirerende sprekers van de Nouveau Matinee. Op 14 juni in het Concertgebouw te Amsterdam geeft ze een korte lezing. Daar kun je bij zijn.

Als auteur en oprichter van de Missing Chapter Foundation deelt Laurentien de beste levens- en leiderschapslessen uit het boek dat ze samen met Jeroen Smit schreef: Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn, waarin kinderen CEO's advies geven. 

We zijn ontzettend blij zijn we dat we prinses Laurentien aan het rijtje inspirerende sprekers kunnen toevoegen.

Bestel hier je tickets

En verder?

Succesvol fotografe Sacha de Boer vertelt hoe zij middenin een topcarrière als journalist en nieuwslezeres haar passie volgde en de overstap maakte naar fotografie.

Barbara van Beukering gaat in gesprek met kunstenares Ans Markus (bekend van de prachtige schilderijen van personen in windsels) en Hedy d'Ancona over belangrijkste inzichten en gelukkig ouder worden. 

Daarnaast wil je ongetwijfeld de charismatische schrijver en Nouveau-columnist Tommy Wieringa ontmoeten. Wie kan er beter voorlezen uit eigen werk? Vergeet ook je eigen ‘Wieringa’ niet, want wellicht weet je een handtekening van Tommy te scoren.

Er zijn beauty workshops door Sisley, zangeres Ntjam Rosie treedt op en filosoof Lammert kamphuis deelt zijn filosofie voor een weergaloos leven. We sluiten af met een gezellige borrel.

Kortom, het wordt een leuke en inspirerende middag. Er zijn nog een paar kaarten! 

Klik hier voor meer informatie

De trouwjurk van prinses Mabel is te bewonderen bij een nieuwe tentoonstelling in Rotterdam. En dus kwam de powervrouw 'm ook zelf even bewonderen.

De tentoonstelling in de Kunsthal viert het 25-jarig jubileum van designduo Viktor & Rolf, dus zijn enkele van hun beroemdste stukken er te bewonderen. Natuurlijk hoort  Mabels strikkenjurk daarbij, net als haar 'rouwjapon' (met de witte mouw).

Mabel toog zaterdag zelf naar Rotterdam om de tentoonstelling te openen, en stond ineens zichtbaar geëmotioneerd oog in oog met haar jurk. In haar speech vertelde ze ook hoe mooi Friso de jurk gevonden had. Bekijk dat bijzondere moment hieronder. 

De jurken van Viktor & Rolf zelf bewonderen? Dat kan tot en met 30 september.

Beeld: ANP
Bron: Blauw Bloed

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in