Kroonprinses Mary en haar kinderen kregen zondag tijdens de paardenraces de schrik van hun leven.

Ze zagen hoe een man naar verluidt een "horror-val" maakte van zijn paard tijdens de jaarlijkse paardenraces rond het Hermitage Paleis ten noorden van de Deense hoofdstad Kopenhagen. 

Geschokt
Het koninklijke gezin stond enthousiast de parade te bekijken op het balkon van het paleis, toen het ongeluk gebeurde. De val van de man was zo heftig dat Mary niet durfde te kijken.

Jaarlijks terugkerend evenement
Tienduizenden mensen waren zondag samengekomen om de Hubertus Hunt te bekijken, een cross-country paardenrace die het einde van het jachtseizoen in Denemarken inluidt. Het is een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste zondag van november, met ruim 150 ruiters en zo'n 40.000 toeschouwers. 

Maar de festiviteiten namen een andere wending, toen een van de ruiters van zijn paard viel en bewegingloos op de grond bleef liggen, vlak voor de Deense familie.

Ambulance
Prinses Mary (45) en haar kinderen Christian (12), Isabella (10), Vincent (6) en Josephine (6) keken nerveus toe toen de ambulance arriveerde en verplegers de man meenamen op een brancard. Het ongeluk gebeurde na de races. Hoe de ruiter eraan toe is, is nog niet bekendgemaakt.

Kroonprins Frederik was niet aanwezig, hij verbleef in Zwitserland voor een vergadering van het Internationaal Olympisch Comité. 

Bron: Daily Mail Australia

Meghan heeft heel wat outfits nodig voor haar Australische tour, en zal dus ongetwijfeld op zoek zijn gegaan naar royal inspiratiebronnen. Inclusief Máxima, zo lijkt het nu.

De duchess of Sussex verscheen vorige week ten tonele in een prachtig design van het Brits/Servische Roksanda. Enne... dat merk kennen wij in Nederland natuurlijk heel goed.

Onze eigen koningin Máxima heeft veel succes gehad met haar ontwerpen van Roksanda Ilinčić. Niet alleen was dit prachtige jumpsuit dat Máxima vorig jaar droeg van haar makelij, misschien wel Máxima's beroemdste outfit komt uit handen van Roksanda.

Dan hebben we het over de blauwe jurk met klokmouwen (sowieso Máxima's ding) die de koningin onder andere droeg tijdens een bezoek aan Mexico. Het is ook deze jurk die haar vorig jaar samen met man Willem-Alexander op de best dressed couples-lijst van Vanity Fair zette. Dat wil Meghan natuurlijk óók wel.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ons koningspaar voegt zich morgen (dinsdag) bij koningin Elizabeth, en het paleis duikt speciaal voor die gelegenheid in de oude doos. Prachtig.

Het beloven een paar heerlijke royaldagen te worden, want Willem-Alexander en Máxima gaan dinsdag en woensdag op bezoek bij koningin Elizabeth, premier Theresa May én prins Charles en Camilla. Daarmee wordt ons huidige koningspaar de derde generatie Oranjes die op bezoek gaat bij Buckingham Palace.

In maart 1958 reisden de queen en prins Philip af naar Nederland, en in 1972 staken koningin Juliana en prins Bernhard (met twee van hun dochters) op hun beurt de Noordzee over. In 1982 vond het laatste officiële Oranje staatsbezoek aan Groot-Brittannië plaats: toen gingen koningin Beatrix en prins Claus op bezoek. Het koninklijk huis heeft er uiteraard prachtige foto's van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanaf dinsdag brengt het Koningspaar een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk! 🇬🇧🇳🇱Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn de derde generatie die een bezoek brengt aan Queen Elizabeth. In maart 1958 brachten Queen Elizabeth en Prince Philip een staatsbezoek aan Nederland. Een tegenbezoek van Koningin Juliana en Prins Bernhard volgde in 1972 en tien jaar later reisden Koningin Beatrix en Prins Claus naar het Verenigd Koninkrijk voor een staatsbezoek. Benieuwd naar het programma van volgende week? Zie link in bio. #tbt #throwbackthursday #koning #koningin #queen #prins #prinses #NLUK #staatsbezoek #NorthSeaNeighbours 📸 ANP

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Vlak na zijn kroning gingen koning Willem-Alexander en koningin Máxima wel langs bij koningin Elizabeth (toen op Windsor Castle), maar daar ging het niet om een officieel staatsbezoek. Wat dat betreft is deze week een primeur. Wij hebben er zin in!

Beeld: Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in