Kroonprinses Mary en haar kinderen kregen zondag tijdens de paardenraces de schrik van hun leven.

Ze zagen hoe een man naar verluidt een "horror-val" maakte van zijn paard tijdens de jaarlijkse paardenraces rond het Hermitage Paleis ten noorden van de Deense hoofdstad Kopenhagen. 

Article continues after the ad

Geschokt
Het koninklijke gezin stond enthousiast de parade te bekijken op het balkon van het paleis, toen het ongeluk gebeurde. De val van de man was zo heftig dat Mary niet durfde te kijken.

Jaarlijks terugkerend evenement
Tienduizenden mensen waren zondag samengekomen om de Hubertus Hunt te bekijken, een cross-country paardenrace die het einde van het jachtseizoen in Denemarken inluidt. Het is een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste zondag van november, met ruim 150 ruiters en zo'n 40.000 toeschouwers. 

Maar de festiviteiten namen een andere wending, toen een van de ruiters van zijn paard viel en bewegingloos op de grond bleef liggen, vlak voor de Deense familie.

Ambulance
Prinses Mary (45) en haar kinderen Christian (12), Isabella (10), Vincent (6) en Josephine (6) keken nerveus toe toen de ambulance arriveerde en verplegers de man meenamen op een brancard. Het ongeluk gebeurde na de races. Hoe de ruiter eraan toe is, is nog niet bekendgemaakt.

Kroonprins Frederik was niet aanwezig, hij verbleef in Zwitserland voor een vergadering van het Internationaal Olympisch Comité. 

Bron: Daily Mail Australia