Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koninklijke juwelen van Cartier getoond

Oké je moet er wel even voor in het vliegtuig, maar dan heb je ook wat. Cartier stelde in Canberra (Australië) een tentoonstelling samen van meer dan 300 juwelen. Veel daarvan zijn gedragen en beschikbaar gesteld door Koninklijke families. Wát een pracht. Nu maar hopen dat de tentoonstelling de w...

Koninklijke juwelen van Cartier getoond

Oké je moet er wel even voor in het vliegtuig, maar dan heb je ook wat. Cartier stelde in Canberra (Australië) een tentoonstelling samen van meer dan 300 juwelen. Veel daarvan zijn gedragen en beschikbaar gesteld door Koninklijke families. Wát een pracht. Nu maar hopen dat de tentoonstelling de wereld over gaat, want dit willen we ook wel even met eigen ogen zien.

Hierboven zie je de 'Halo'-diadeem van koningin Elizabeth, die Catherine droeg tijdens de voltrekking van haar huwelijk met prins William, is te zien in de National Gallery of Australia in Canberra op een tentoonstelling van het Franse juweliershuis Cartier.

Op de expositie zijn waardevolle juwelen van onder meer koninklijke families en beroemdheden te zien.

Enkele hoogtepunten zijn, naast de Britse diadeem, de 10.48-karaats diamanten verlovingsring van prinses Grace van Monaco, een diamanten halsketting van Elizabeth Taylor en een 'Tutti Frutti Hindu'-ketting van actrice Daisy Fellowes.

In totaal toont de expositie meer dan driehonderd sieraden, de grootse verzameling Cartier-juwelen die ooit in Australië was te zien.

Bron: ANP. Beeld: EPA/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT