Oké je moet er wel even voor in het vliegtuig, maar dan heb je ook wat. Cartier stelde in Canberra (Australië) een tentoonstelling samen van meer dan 300 juwelen. Veel daarvan zijn gedragen en beschikbaar gesteld door Koninklijke families. Wát een pracht. Nu maar hopen dat de tentoonstelling de wereld over gaat, want dit willen we ook wel even met eigen ogen zien.

Hierboven zie je de 'Halo'-diadeem van koningin Elizabeth, die Catherine droeg tijdens de voltrekking van haar huwelijk met prins William, is te zien in de National Gallery of Australia in Canberra op een tentoonstelling van het Franse juweliershuis Cartier.

More content below the advertising

Op de expositie zijn waardevolle juwelen van onder meer koninklijke families en beroemdheden te zien.

Enkele hoogtepunten zijn, naast de Britse diadeem, de 10.48-karaats diamanten verlovingsring van prinses Grace van Monaco, een diamanten halsketting van Elizabeth Taylor en een 'Tutti Frutti Hindu'-ketting van actrice Daisy Fellowes.

In totaal toont de expositie meer dan driehonderd sieraden, de grootse verzameling Cartier-juwelen die ooit in Australië was te zien.

Bron: ANP. Beeld: EPA/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Ze zal er flink van balen, maar eens op film is altijd op film. Er komt een nieuwe film met Meghan Markle in de bioscoop. Maar dan wel een oudje waar ze zich flink voor geneert.

Ver voordat ze prins Harry tegen het lijf liep, en zelfs voor ze bekend werd door de serie Suits, maakte Meghan de film The Boys & Girls Guide To Getting Down. Die kwam in 2011 als tv-film uit in de VS, maar werd in Europa niet uitgebracht. Tot nu.

More content below the advertising

Want ja, de makers van de film zien wel brood in hun film, over een groep twintigers die gaat stappen in Los Angeles. Meghan speelt er party girl Dana, en dat zou voor heel wat gênante momenten tussen haar en de queen kunnen zorgen.

Haar verleden kan ze natuurlijk niet uitwissen, en de release van de film is ook niet tegen te houden. Het is de verwachting dat de film aanvankelijk alleen in Groot-Brittannië op het witte doek komt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in