Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koninklijke juwelen gestolen in Zweden

Het lijkt wel een scène uit een spionagefilm, maar gisteren gebeurde het toch echt in Zweden. Dieven ontvreemdden dinsdag rond lunchtijd een aantal juwelen uit de koninklijke regalia en vluchtten per boot. Ze zijn nog steeds niet gevonden. Dieven namen uit de kathedraal van Strängnäs twee kronen ...

Koninklijke juwelen gestolen in Zweden

Het lijkt wel een scène uit een spionagefilm, maar gisteren gebeurde het toch echt in Zweden. Dieven ontvreemdden dinsdag rond lunchtijd een aantal juwelen uit de koninklijke regalia en vluchtten per boot. Ze zijn nog steeds niet gevonden.

Dieven namen uit de kathedraal van Strängnäs twee kronen en een rijksappel mee, melden Zweedse media. De voorwerpen zijn van onschatbare waarde.

De kronen zijn afkomstig van koning Carl IX en koningin Kristina. De kroonjuwelen gingen oorspronkelijk mee het graf maar werden later opgegraven en tentoongesteld.

Per boot

Twee dieven zouden rond lunchtijd hun slag hebben geslagen. Nadat ze de koninklijke relikwieën in handen hadden gingen ze er per boot vandoor. De politie is nog op zoek naar de daders. De hele omgeving wordt uitgekamd.

Koning Carl IX was koning van Zweden van 1604 tot zijn dood in 1611.

Bron en beeld: ANP/Beeld is van de Nederlandse koninklijke regalia.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in