Het lijkt wel een scène uit een spionagefilm, maar gisteren gebeurde het toch echt in Zweden. Dieven ontvreemdden dinsdag rond lunchtijd een aantal juwelen uit de koninklijke regalia en vluchtten per boot. Ze zijn nog steeds niet gevonden.

Dieven namen uit de kathedraal van Strängnäs twee kronen en een rijksappel mee, melden Zweedse media. De voorwerpen zijn van onschatbare waarde.

More content below the advertising

De kronen zijn afkomstig van koning Carl IX en koningin Kristina. De kroonjuwelen gingen oorspronkelijk mee het graf maar werden later opgegraven en tentoongesteld.

Per boot

Twee dieven zouden rond lunchtijd hun slag hebben geslagen. Nadat ze de koninklijke relikwieën in handen hadden gingen ze er per boot vandoor. De politie is nog op zoek naar de daders. De hele omgeving wordt uitgekamd.

Koning Carl IX was koning van Zweden van 1604 tot zijn dood in 1611.

Bron en beeld: ANP/Beeld is van de Nederlandse koninklijke regalia.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in