Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koninklijke diamanten in Antwerpen

Een kroon, een verlovingsring en een tiara: bij de tentoonstelling Schitterend Verlangen in Antwerpen zijn heel wat koninklijke glimmers te zien. In het Museum aan de Stroom zijn tot zondag 14 januari allerlei prachtige diamanten creaties te zien, en dat is natuurlijk geen toeval: Antwerpen staat...

Koninklijke diamanten in Antwerpen

Een kroon, een verlovingsring en een tiara: bij de tentoonstelling Schitterend Verlangen in Antwerpen zijn heel wat koninklijke glimmers te zien.

In het Museum aan de Stroom zijn tot zondag 14 januari allerlei prachtige diamanten creaties te zien, en dat is natuurlijk geen toeval: Antwerpen staat bekend als de diamantstad, en ziet 85 procent van de ruwe diamanten op de wereld voorbij komen.

De eerste verlovingsring
Een diamantententoonstelling kan natuurlijk niet zonder een paar royalty-stukken, en daar stelt het MAS niet teleur. Je kunt er terecht voor de verlovingsring van Maria van Bourgondië (volgens de legende de eerste diamanten verlovingsring op aarde), een replica van de tsarenkroon van de Romanovs (met 11.352 diamanten) en het Cartier-diadeem dat koningin Elisabeth van België ooit droeg.

Meer weten? Neem dan een kijkje op http://www.mas.be/nl

Beeld: Museum aan de Stroom/Hollandse Hoogte