De Jordaanse Koning Abdullah II en zijn vrouw, koningin Rania, brengen in november een staatsbezoek aan Nederland. Koning Willem-Alexander heeft het koninklijk paar voor het bezoek uitgenodigd.

Abdullah en Rania zijn sinds 1999 koning en koningin van het Hasjemitische koninkrijk Jordanië. De prins ontmoette de in Koeweit geboren Rania in 1993 en het stel trouwden datzelfde jaar nog. De beeldschone koningin wordt geprezen om haar filantropische werk en onberispelijke stijl, hoewel haar liefde voor Westerse haute couture ook bekritiseerd wordt door religieuze moslims. Rania, die vorige week haar 47ste verjaardag vierde, en Abdullah (55) hebben samen twee zoons en twee dochters.

Het staatsbezoek bevestigt de uitstekende bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Jordanië, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. “Beide landen werken nauw samen op verschillende gebieden zoals werkgelegenheid, onderwijs en de opvang van de vluchtelingen in het land. Ook zijn Jordanië en Nederland partners in de anti-ISIS coalitie. Het staatsbezoek biedt tevens een goede gelegenheid om de economische samenwerking te verbreden en intensiveren.”

Het vorige Jordaanse staatsbezoek aan Nederland vond plaats in 2006. Samen met koningin Beatrix bezochten Rania en Abdullah toen onder meer Flevoland.

Ons koningspaar gaat deze week op staatsbezoek in Luxemburg. Dus pakt Máxima deze Tweede Pinksterdag alvast haar koffer. Met misschien wel deze outfits erin.

Het was in mei 2013 een van haar eerste kennismakingsbezoeken in het buitenland. Leuk dus, dat Máxima zo kort na haar vijfjarig jubileum als koningin weer terugkeert. Destijds gooide ze hoge ogen in Natan, en geheid dat die designer ook nu weer in de garderobe meereist.

Net als wellicht Máxima's andere favorieten Claes Iversen en Jan Taminiau. Nouveau dook in hun collecties op zoek naar pareltjes die Máxima nog niet gedragen heeft, maar wie weet wel debuteert, op Luxemburgse bodem. Wij zien haar in elk geval wel shinen in (variaties op) deze beauties.

Van Natan:Van Jan Taminiau:


Van Claes Iversen:

Beeld: ANP/Jan Taminiau/Natan/Claes Iversen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...