Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Máxima is een beeldschone 'lady in red' in Italië

Altijd weet ze ons weer te verrassen met haar beeldschone verschijning: koningin Máxima zag er ook gisteren weer ravissant uit tijdens het staatsbanket in Italië. Ook een genot om naar te kijken: dat de stemming duidelijk zo goed was. Het staatsbanket vond plaats in het Palazzo del Quirinale in R...

Koningin Máxima is een beeldschone 'lady in red' in Italië

Altijd weet ze ons weer te verrassen met haar beeldschone verschijning: koningin Máxima zag er ook gisteren weer ravissant uit tijdens het staatsbanket in Italië.

Ook een genot om naar te kijken: dat de stemming duidelijk zo goed was. Het staatsbanket vond plaats in het Palazzo del Quirinale in Rome.

En natuurlijk was het weerzien met topcouturier Valentino Garavani (hier samen met de onafscheidelijke Giancarlo Giammetti) allerhartelijkst. Valentino ontwierp ook Máxima's trouwjurk.

Koning Willem-Alexander en Máxima dineerden onder anderen met president Mattarella en zijn dochter Laura. Willem-Alexander liet in zijn tafelrede tijdens het staatsbanket een kritisch geluid horen over de Italiaanse economie. Maar ook roemde hij het land, waarvoor hij de liefde heeft meegekregen van zijn ouders en grootouders. "Die geven wij nu op onze beurt door aan onze dochters." Want, zo zei de koning: "Wie Italië leert kennen, raakt er nooit meer van los en blijft steeds weer terugkeren naar il Bel Paese.”

Onze koningin genoot zichtbaar van het samenzijn (en van een Italiaans bubbeltje).

Er werden als altijd veel handen geschud, onder meer die van ex-topvoetballer Clarence Seedorf. Seedorf, die tien jaar bij AC Milan speelde, is een van de succesvolste Nederlandse voetballers aller tijden.

Vandaag: op naar Palermo
Vandaag is het paar in de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen op het hoofdbureau van de politie een briefing bij over de justitiële en politiële samenwerking tussen Nederland en Italië op het gebied van de bestrijding van mensenhandel. Het belooft weer een drukke dag te worden.

In Molti Volti, een centrum voor cultuur, ondernemerschap en ontmoeting, spreken koning Willem-Alexander en koningin Máxima met bestuurders, hulpverleners en vrijwilligers die in hun werk te maken hebben met de opvang van migranten en met migranten zelf.

Bron beeld: Hollandse Hoogte, Frank van Beek Fotografie