Altijd weet ze ons weer te verrassen met haar beeldschone verschijning: koningin Máxima zag er ook gisteren weer ravissant uit tijdens het staatsbanket in Italië.

Ook een genot om naar te kijken: dat de stemming duidelijk zo goed was. Het staatsbanket vond plaats in het Palazzo del Quirinale in Rome.

En natuurlijk was het weerzien met topcouturier Valentino Garavani (hier samen met de onafscheidelijke Giancarlo Giammetti) allerhartelijkst. Valentino ontwierp ook Máxima's trouwjurk.

Koning Willem-Alexander en Máxima dineerden onder anderen met president Mattarella en zijn dochter Laura. Willem-Alexander liet in zijn tafelrede tijdens het staatsbanket een kritisch geluid horen over de Italiaanse economie. Maar ook roemde hij het land, waarvoor hij de liefde heeft meegekregen van zijn ouders en grootouders. "Die geven wij nu op onze beurt door aan onze dochters." Want, zo zei de koning: "Wie Italië leert kennen, raakt er nooit meer van los en blijft steeds weer terugkeren naar il Bel Paese.”

Onze koningin genoot zichtbaar van het samenzijn (en van een Italiaans bubbeltje).

Er werden als altijd veel handen geschud, onder meer die van ex-topvoetballer Clarence Seedorf. Seedorf, die tien jaar bij AC Milan speelde, is een van de succesvolste Nederlandse voetballers aller tijden.

Vandaag: op naar Palermo
Vandaag is het paar in de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen op het hoofdbureau van de politie een briefing bij over de justitiële en politiële samenwerking tussen Nederland en Italië op het gebied van de bestrijding van mensenhandel. Het belooft weer een drukke dag te worden.

In Molti Volti, een centrum voor cultuur, ondernemerschap en ontmoeting, spreken koning Willem-Alexander en koningin Máxima met bestuurders, hulpverleners en vrijwilligers die in hun werk te maken hebben met de opvang van migranten en met migranten zelf. Molti Volti (letterlijk: 'vele gezichten') is een succesvol integratieproject in de historische migratiewijk in het centrum van Palermo, Ballaro.
In Molti Volti, een centrum voor cultuur, ondernemerschap en ontmoeting, spreken koning Willem-Alexander en koningin Máxima met bestuurders, hulpverleners en vrijwilligers die in hun werk te maken hebben met de opvang van migranten en met migranten zelf. Molti Volti (letterlijk: 'vele gezichten') is een succesvol integratieproject in de historische migratiewijk in het centrum van Palermo, Ballaro.

Bron beeld: Hollandse Hoogte, Frank van Beek Fotografie

Het staatsbezoek in Luxemburg was natuurlijk een officieel gebeuren met veel statige foto's. Maar deze instapic laat zien dat het ook erg gezellig was.

Inmiddels hebben Máxima en Willem-Alexander Luxemburg ingeruild voor Denemarken om bij de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik te zijn. Een meer luchtige aangelegenheid dan het staatsbezoek, zou je denken. Want ook al zijn onze koning en koningin goed bevriend met groothertogelijk paar Henri en Maria Teresa, het is toch een serieuze bedoening. Zie onderstaande foto. 

Maar dat beeld klopt toch niet helemaal. Tussen de bezoeken, banketten en ontmoetingen door is er ook ruimte voor ontspanning. En blijkt zo'n koninklijk bezoek ineens fun! (En vragen wij ons stiekem af wat vooral Henri hier zo doet schateren.)

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in