Koningin Máxima was afgelopen week voor een Verenigde Naties-bezoek in Nigeria. De kleding is vaak prachtig kleurrijk in dit West-Afrikaanse land en Máxima's outfits pasten daar naadloos tussen. 

Máxima en de invloedrijke Emir van Kano, Mallam Muhamned Sanusi II, bezochten het evenement  'Enhancing Financial Innovation en Acces', waar onze koningin ook speechte op 2 november.

Lees ook: Van 'vliegtuigpak' tot mellow yellow: dit zijn Máxima's mooiste looks deze week

Bekenden van elkaar
De koningin kende de religieus en traditioneel leider uit het noorden van Nigeria van haar eerdere VN-bezoek aan het West-Afrikaanse land. Sanusi was toen gouverneur van de Centrale Bank van Nigeria en zat nog niet op de troon in Kano. Hij was vorig jaar ook op bezoek in Nederland.

Koningin Máxima met de Emir van Kano, Mallam Muhamned Sanusi II
Koningin Máxima met de Emir van Kano, Mallam Muhamned Sanusi II

Enorm gevolg
De traditioneel geklede emir arriveerde met een enorm gevolg, zoals gebruikelijk is, en woonde samen met koningin Máxima een conferentie bij over de rol van de regering bij het beter toegankelijk maken van financiële diensten.

Belangrijke boodschap
Nigeria moet fors inzetten op mobiel bankieren (bijna 90 miljoen Nigerianen hebben een mobiele telefoon, terwijl slechts 27 miljoen van hen toegang hebben tot een bank) om een veel groter deel van de bevolking toegang te geven tot belangrijke financiële diensten, zoals verzekeringen, sparen en geld overmaken.

Flinke vooruitgang
Dat was de kern van de boodschap die koningin Máxima donderdagmorgen in haar functie als VN-pleitbezorger bracht tijdens een bijeenkomst over financiële toegankelijkheid in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Met mobiel bankieren kan dus in één klap flinke vooruitgang worden geboekt, zoals dat in landen als Ghana en Kenia al is gebeurd, aldus koningin Máxima.

Bron: Vorsten, e.a.
Bron beeld: Patrick van Katwijk, Dutch Photo Press / Hollandse Hoogte

Ons koningspaar gaat deze week op staatsbezoek in Luxemburg. Dus pakt Máxima deze Tweede Pinksterdag alvast haar koffer. Met misschien wel deze outfits erin.

Het was in mei 2013 een van haar eerste kennismakingsbezoeken in het buitenland. Leuk dus, dat Máxima zo kort na haar vijfjarig jubileum als koningin weer terugkeert. Destijds gooide ze hoge ogen in Natan, en geheid dat die designer ook nu weer in de garderobe meereist.

Net als wellicht Máxima's andere favorieten Claes Iversen en Jan Taminiau. Nouveau dook in hun collecties op zoek naar pareltjes die Máxima nog niet gedragen heeft, maar wie weet wel debuteert, op Luxemburgse bodem. Wij zien haar in elk geval wel shinen in (variaties op) deze beauties.

Van Natan:Van Jan Taminiau:


Van Claes Iversen:

Beeld: ANP/Jan Taminiau/Natan/Claes Iversen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...