De meeste koningshuizen die op social media van zich laten horen maken hiervoor gebruik van een keurige woordvoerder, maar er zijn al wat royals hier en daar die de hun eigen Instagram besturen. Vooral de jongere garde weet soms miljoenen volgers te boeien met hun koninklijke levens.

Koningin Rania van Jordanië - Instagram/@queenrania
Rania Al-Abdullah, de vrouw van de koning van Jordanië, Abdullah bin al-Hussein en moeder van prinses Iman gebruikt haar positie als platform om overal ter wereld jeugd en educatieprogramma’s te steunen. Zelf heeft zij ook kinderboeken geschreven. Op Instagram zien haar 3,6 miljoen volgers Rania allerlei events bijwonen die haar doelen steunen, gehuld in de designeroutfits die doen watertanden. 

Prins Hamdan Bin Mohammed Al Maktoum van Dubai - Instagram/@faz3
De kroonprins van Dubai is een van de meest begeerde vrijgezelle royals. Hij staat bekend als dierenliefhebber en dichter en studeerde aan de London School of Economics. Zijn ruim 5,6 miljoen volgers krijgen een mix van liefdevolle familiefoto’s, kiekjes met leeuwen, paarden en olifanten te zien en krijgen een inkijkje in zijn vele avontuurlijke hobby’s zoals parachutespringen en speervissen.

 

❤️ @zayedhamdan

Een bericht gedeeld door Fazza (@faz3) op

Prinses Maria-Olympia - Instagram/@OlympiaGreece
Olympia is het oudste kind en de enige dochter van kroonprins Pavlos en kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland. Ze is studente aan de vooraanstaande modeacademie Parsons in New York en werd uitgeroepen tot de meest gewilde single girl ter wereld. Haar 124.000 volgers op Instagram kunnen meegenieten van haar jetsetlifestyle: skiën in Aspen met de Kennedy’, kerst op de Bahama’s en in de zomer legt haar jacht in Mykonos aan om te feesten. Uiteraard zit zij ook op Fashion Week vooraan waar zij de frontrow deelt met vrouwen als Emma Watson. 

 

Oscar Oscar Oscar✨ @wmag September issue

Een bericht gedeeld door Olympia of Greece (@olympiagreece) op

Prins Mateen van Brunei - Instagram/@tmski
Hij is een van de Sultan van Brunei’s 12 kinderen en prins van een van de rijkste landen ter wereld. De 26-jarige is net als William en Harry afgestudeerd aan de Sandhurst Military Academy en houdt net als de Britse prinsen van een spelletje polo. Daarnaast laat hij graag zijn 596.000 Instagramvolgers zijn gespierde lijf zien wat hem de titel meest gewilde Aziatische royal opleverde.

Kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland - Instagram/@mariechantal22
Olympia heeft haar flair voor de social media spotlight niet van een vreemde. Haar moeder Marie-Chantal, kroonprinses van Griekenland loopt met 117.000 Instagramvolgers maar een handjevol volgers achter op haar populaire dochter. Op Instagram promoot zij haar kinderlijn Marie-Chantal en neem ze ons mee op haar reizen rond de wereld.

 

A new chapter begins #hoyas2021 2 down three to go 🤓

Een bericht gedeeld door Marie-Chantal Of Greece (@mariechantal22) op

 

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in