nouveau-royalty-koningsspelen-willem-alexander-2018

Koning Willem Alexander opende vanochtend in Twello de zesde editie van de Koningsspelen. Eerst ontbeet hij met kinderen Brede School De Fliert. In een interview met de NOS vertelt hij openhartig over zijn eigen kindertijd waarin hij graag buiten speelde.

"We waren altijd aan het buitenspelen in het bos om kattenkwaad uit te halen, want er was minder televisie en geen social media."

Prinsessen rijden graag paard

Net als heel veel ouders, zou Willem Alexander graag zien dat zijn dochters ook meer buiten spelen. "Ze vinden paardrijden leuk, maar zijn ook graag bezig met social media."

Tijdens het Koningsontbijt sprak Willem-Alexander met leerlingen over hoe zij 's ochtends ontbijten. "Kinderen zijn altijd oprecht en eerlijk. Ze geven open antwoorden".

Ariane doet ook mee

De koning noemde de Koningsspelen een groot feest. Zijn jongste dochter prinses Ariane (11) doet ook mee aan de Koningsspelen, in Wassenaar. "Zij doet aan jazzballet. Bewegen vindt ze heerlijk. Ze zal zeker enthousiast meedansen op het lied Fitlala."

Máxima in Washington

Dat Máxima er dit jaar voor het eerst niet bij is vindt ze heel jammer, vertelde de koning. "Maar ze heeft ook een andere verantwoordelijkheid. Ze leeft erg mee."

Koningin Máxima is op dit moment voor de VN in Washington.

Bron: ANP, Beeld: ANP

Mama-in-spe Meghan koos voor een bezoekje vandaag (woensdag) een wel héél budgetproof jurkje uit de mama-collectie van H&M.

Nog leuker: het jurkje, dat normaal drie tientjes kost, is nu ook nog eens in de sale voor maar 17,99. Dus als je nog een zwangere met Meghan-liefde kent...

Beeld: H&M

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Maxima is erevoorzitter van het platform ambassadeurs van Méér muziek in klas. In deze video bellen de kinderen gewoon even aan bij de koningin.

Méér Muziek in de Klas en Koningin Máxima hopen op deze manier te laten zien hoe belangrijk muziekeducatie op de basisschool is. In het programma gaan kinderen op bezoek bij Koningin Máxima thuis (toen nog op Villa Eikenhorst) en vertellen de koningin over hun instrument.

Dat levert bijzonder leuke gesprekken op met een ontzettend ontspannen en humoristische koningin.

Máxima verbaast zich over de trombone:

En is onder de indruk van het vioolspel van Emma:

Bijzonder om op deze manier ook een kijkje achter de schermen van Villa Eikenhorst te krijgen, hoewel dat nu natuurlijk niet meer de officiële residentie is van het koninklijk gezin.

Beeld: Fragment uit de video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in