nouveau-royalty-koningsspelen-willem-alexander-2018

Koning Willem Alexander opende vanochtend in Twello de zesde editie van de Koningsspelen. Eerst ontbeet hij met kinderen Brede School De Fliert. In een interview met de NOS vertelt hij openhartig over zijn eigen kindertijd waarin hij graag buiten speelde.

"We waren altijd aan het buitenspelen in het bos om kattenkwaad uit te halen, want er was minder televisie en geen social media."

Prinsessen rijden graag paard

Net als heel veel ouders, zou Willem Alexander graag zien dat zijn dochters ook meer buiten spelen. "Ze vinden paardrijden leuk, maar zijn ook graag bezig met social media."

Tijdens het Koningsontbijt sprak Willem-Alexander met leerlingen over hoe zij 's ochtends ontbijten. "Kinderen zijn altijd oprecht en eerlijk. Ze geven open antwoorden".

Ariane doet ook mee

De koning noemde de Koningsspelen een groot feest. Zijn jongste dochter prinses Ariane (11) doet ook mee aan de Koningsspelen, in Wassenaar. "Zij doet aan jazzballet. Bewegen vindt ze heerlijk. Ze zal zeker enthousiast meedansen op het lied Fitlala."

Máxima in Washington

Dat Máxima er dit jaar voor het eerst niet bij is vindt ze heel jammer, vertelde de koning. "Maar ze heeft ook een andere verantwoordelijkheid. Ze leeft erg mee."

Koningin Máxima is op dit moment voor de VN in Washington.

Bron: ANP, Beeld: ANP

De moeilijke prinsessenstart van Meghan komt door haar eigen familie, maar voor de meeste prinsessen is hun start in de royal family niet eenvoudig. Sofia van Zweden spreekt er openhartig over.

“Toen mijn relatie met Carl Philip bekend werd, kreeg ik een gigantische haatstorm over me heen”, vertelt de 33-jarige prinses tijdens een tv-interview. “Mensen hadden meningen over mij, mijn relatie en nog veel meer. Dat verraste me, en ik was er ook een tijdje echt ondersteboven van.”

“Het was een moeilijke tijd”, zegt de prinses die inmiddels alweer ruim acht jaar samen is met het broertje van kroonprinses Victoria. “Mensen vielen overal over: over wat ik deed, en ook over hoe ik eruit zag.

Voordat ze voor de knappe prins viel, werkte Sofia als glamourmodel en zat ze in de realityshow Paradise Hotel. Het royal koppel ontmoette elkaar in een nachtclub in Stockholm. Niet iedereen was gecharmeerd van het model, maar inmiddels is ze een populaire royal, moeder van twee mooie kindjes en happily married. Sofia: “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Beeld: Kungahuset.se

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Je even een echte royal wanen? Het kan tijdens Royal Polo at the Palace: een polotoernooi bij het paleis in Apeldoorn.

Nationale en internationale poloteams strijden op zaterdag 25 en zondag 26 augustus om de King’s Cup voor het prachtige decor van het paleis. En nog leuker: de tuinen, Koninklijke stallen en het dak van het paleis zijn die dagen ook opengesteld voor bezoekers.

Om voor het ultieme royalgevoel te zorgen wordt er tussen de wedstrijden door een ‘charity-veiling’ gehouden door veilinghuis Bonhams, en zijn er typisch Engelse sportrijtuigen te bezichtigen, compleet met chique passagiers.

Zelf kun je ook op chique naar Apeldoorn: de dresscode voor de dagen is Summer Chiq – en er wordt een prijs uitgereikt voor het beste hoedje. Lijkt ons een stijlvolle manier om de zomer af te sluiten. Tickets koop je hier.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in