Koning Albert moest afgelopen week een nacht in het ziekenhuis blijven. De 83-jarige vader van de Belgische koning Filip moest donderdag voor een reeks onderzoeken aan zijn hart naar het Brusselse Universitair Ziekenhuis Saint-Luc. Alle onderzoeken zijn goed verlopen, laat het paleis weten.

Albert kampt met aortaklepstenose, een vernauwing van de aortaklep die daardoor niet wijd genoeg open kan.

More content below the advertising

Donderdag werd onderzocht welke behandeling de koning, die enkele jaren geleden al eens werd geopereerd aan zijn hart, moet krijgen. Koningin Paola vergezelde haar man naar het ziekenhuis.

Vrijdag keerde hij terug naar huis om uit te rusten voor de operatie. Over tien dagen wordt hij geopereerd. Volgens zijn arts gaat het om een "weinig risicovolle'' ingreep.

Bron: ANP

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Ze zal er flink van balen, maar eens op film is altijd op film. Er komt een nieuwe film met Meghan Markle in de bioscoop. Maar dan wel een oudje waar ze zich flink voor geneert.

Ver voordat ze prins Harry tegen het lijf liep, en zelfs voor ze bekend werd door de serie Suits, maakte Meghan de film The Boys & Girls Guide To Getting Down. Die kwam in 2011 als tv-film uit in de VS, maar werd in Europa niet uitgebracht. Tot nu.

More content below the advertising

Want ja, de makers van de film zien wel brood in hun film, over een groep twintigers die gaat stappen in Los Angeles. Meghan speelt er party girl Dana, en dat zou voor heel wat gênante momenten tussen haar en de queen kunnen zorgen.

Haar verleden kan ze natuurlijk niet uitwissen, en de release van de film is ook niet tegen te houden. Het is de verwachting dat de film aanvankelijk alleen in Groot-Brittannië op het witte doek komt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in