De Belgische koning Albert II moet binnen drie maanden een DNA-test doen, melden Belgische media. De koning wordt aangeklaagd door een vrouw die beweert zijn dochter te zijn.

Kunstenares Delphine Boël (50) claimt dat de voormalige koning haar biologische vader is. Al sinds 2013 probeert ze via de rechter een DNA-test los te peuteren. Dat is nu dus gelukt.

More content below the advertising

Huwelijksproblemen

Boëls moeder, barones Sybille de Selys Longchamps zou van 1966 tot 1984 een relatie met de koning hebben gehad. Hij kwam ook regelmatig bij Delphine op bezoek, al gaf hij nooit vaderschap toe.

Toen de vermeende affaire in België aan het licht kwam (alweer bijna twintig jaar geleden) gaf de koning aan vroeger huwelijksproblemen te hebben gehad. In 2009 vierden Albert en Paola evengoed hun gouden huwelijksjubileum.

In beroep

De advocaat van de voormalig koning heeft drie maanden de tijd om in beroep te gaan en heeft al aangegeven dat zeker te willen verkennen. Wordt vervolgd dus.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in