De Belgische koning Albert II moet binnen drie maanden een DNA-test doen, melden Belgische media. De koning wordt aangeklaagd door een vrouw die beweert zijn dochter te zijn.

Kunstenares Delphine Boël (50) claimt dat de voormalige koning haar biologische vader is. Al sinds 2013 probeert ze via de rechter een DNA-test los te peuteren. Dat is nu dus gelukt.

Article continues after the ad

Huwelijksproblemen

Boëls moeder, barones Sybille de Selys Longchamps zou van 1966 tot 1984 een relatie met de koning hebben gehad. Hij kwam ook regelmatig bij Delphine op bezoek, al gaf hij nooit vaderschap toe.

Toen de vermeende affaire in België aan het licht kwam (alweer bijna twintig jaar geleden) gaf de koning aan vroeger huwelijksproblemen te hebben gehad. In 2009 vierden Albert en Paola evengoed hun gouden huwelijksjubileum.

In beroep

De advocaat van de voormalig koning heeft drie maanden de tijd om in beroep te gaan en heeft al aangegeven dat zeker te willen verkennen. Wordt vervolgd dus.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in