Aanstaande 31 augustus is het alweer twintig jaar geleden dat prinses Diana om het leven kwam bij een auto-ongeluk. Dat maakt de moeder van William en Harry opnieuw een trending topic, want ook na twintig jaar blijft de tragedie en mysterie rondom haar overlijden een fascinatie voor velen. Naast verschillende documentaires zou er nu ook een Broadway musical in de maak zijn. 

Lees ook: Prins Harry bekend dat hij 'bijna een zenuwinzinking' had na de dood van Diana

Volgens The New York Post wordt er op het New Yorkse Vassar Stage & Film Collage momenteel gewerkt aan een musical over de prinses, waarbij het volledige script al op 23 juli gepresenteerd zou worden. Een daadwerkelijke Broadway-deal is nog niet ter sprake, maar gezien de beroemde scriptschrijvers vermoedt The New York Post dat hier snel verandering in zou komen. Zo is bijvoorbeeld Christopher Ashley, die onlangs een Tony Award won voor Come From Away, de director en zijn David Bryan en JoeDiPetro de schrijvers van zowel de muziek als het script. Zij wonnen eerder een Tony Award voor Memphis in 2010. 

"Ze was blauw bloed, beeldschoon én ze was nog maagd, wat in de jaren '80 in Londen moeilijk te vinden was", aldus DiPietro. "Ze moest zich transformeren van het paradepaardje van het paleis naar een power vrouw voor haar eigen rechten. Ze werd gemanipuleerd, gebruikt en verkeerd begrepen en toch werd ze steeds geliefder bij het publiek. De koninklijke familie had nooit gedacht dat deze onopgeleide vrouw zou bereiken wat ze heeft bereikt en dat maakt haar een perfect karakter voor een musical.

De musical, die zich zal focussen op het huwelijk tussen Lady Di en Prins Charles, zal op 23 juli aan verschillende Broadway producers worden gepresenteerd. Nu maar hopen dat 'ie binnenkort op Broadway te zien is.