In de Hermitage Amsterdam is momenteel een schitterende expositie te zien over de juwelen van Catharina de Grote, diamantenliefhebster extra-ordinaire.

In het weekend van 29 en 30 oktober organiseert de Hermitage een echte diamantenjacht, waarbij bezoekers de kans krijgen een diamant in het museum te vinden.

Speuren naar flonkers

© State Hermitage Museum, St. Petersburg

© State Hermitage Museum, St. Petersburg

 

In de tentoonstelling Catharina, de Grootste kunnen in dat weekend letters worden verzameld die gezamenlijk de locaties aanwijzen waar diamanten verborgen zijn. De vinder van een steen mag die houden.

Masterclass diamant

© State Hermitage Museum, St. Petersburg

© State Hermitage Museum, St. Petersburg

 

Goed om te weten: slechts vier van de geslepen stenen zijn een echte, Gassan 121 – 0,17crt diamant, t.w.v. € 505 per stuk. De andere zijn zirkoniastenen. Het verschil is met het blote oog niet te zien en daarom kunnen bezoekers bij Gassan Diamonds, op loopafstand van de Hermitage, de steen laten controleren door de diamantexperts en uitvinden of zij de trotse bezitter zijn van een echte diamant, helemaal in stijl met Catherina.

De Hermitage Amsterdam is vanaf 10:00 geopend, kaarten bestelt u hier.

Ons koningspaar is vandaag op streekbezoek in Zeeland, en geniet daar zichtbaar van het zonnetje.

Máxima droeg een fonkelnieuwe rok van Claes Iversen die haar outfit naast rood-wit-blauw ook een beetje roze en geel meegaf. wat Máxima betreft mag het zo te zien een kleurig najaar worden!

De Oranjes maakten het meeste van het stralende nazomerweer (mag het nog nazomer heten eigenlijk?) tijdens hun drukke dag in Schouwen-Duiveland. Ze bezochten achtereenvolgens Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint Philipsland, Sint-Annaland en Tholen.

Later vanmiddag moeten ze met gierende banden weer terug naar Den Haag - vanavond wacht ze een ontmoeting met voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-Moon en zijn echtgenote Ban Soon-taek.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Hij is nog klein, maar hij is er echt: Meghans babybump. Harry en Meghan begonnen gisteren (maandag) aan hun Australische tour, en gunden ons gelijk een kijkje op hun babygeluk.

Daar is-ie hoor: de bump!

De twee waren in Sydney, waar ze onder andere het beroemde Opera House aandeden. En naar een zoo gingen voor de verplichte maar oh zo leuke koala-ontmoeting die royals Down Under nou eenmaal altijd even aftikken.

Het was wel duidelijk dat niet alleen de omstanders baby Sussex on the brain hadden, maar ook papa en mama zelf: een beetje onwennig maar groot grijnzend namen ze de eerste babycadeautjes in ontvangst: een knuffelkangoeroe mét kleintje, en een minipaar Uggs.

Niet geheel onverwacht koos de duchess op haar eerste dag in Australië voor Australisch design. Haar jurk is van Karen Gee.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in