Actrice Keira Knightley heeft zich in een essay fel uitgesproken tegen Kate Middleton. Ze is het oneens met hoe de duchess zichzelf presenteert na het krijgen van een kind. 'Je verbergt onze pijn.'

Knightley schreef een essay met de titel 'The Weaker Sex', als onderdeel van een collectie verhalen onder de noemer 'Feministen dragen geen roze (en andere leugens)', meldt Refinery29. Ze vertelde daarin over haar eigen bevalling, en uitte ook haar ongenoegen met de manier waarop Kate zich na alle drie haar bevallingen perfect gekapt presenteerde aan de buitenwereld.

Slagveld

"Kate stond zeven uur na de bevalling buiten het ziekenhuis met een gezicht vol make-up en hoge hakken aan", schrijft de actrice. "De wereld wilde haar zo zien. Verstop je maar. Verberg onze pijn, onze gespleten lichamen, onze lekkende borsten, onze razende hormonen. Zie er prachtig uit. Stijlvol. Laat je slagveld niet zien, Kate."

Ze vervolgt: "Zeven uur nadat je een gevecht aan bent gegaan om leven en dood, zeven uur nadat je lichaam open is gegaan en er bloederig, schreeuwend leven uit kwam. Laat dat niet zien. Laat dat niet merken. Sta daar met je meisje, en laat je foto nemen door een troep mannelijke fotografen."

Eerlijkheid

Dat veel vrouwen het ontzettend knap vinden dat Kate zo plichtsgetrouw op de foto gaat na haar bevallingen, gaat er bij Keira niet in. Zij pleit juist voor volop eerlijkheid rondom bevallingen. En deelt daarom ook haar kant van het verhaal. "Je kwam met open ogen uit me", schrijft ze over haar dochter. "Armen in de lucht. Gillend. Ze legden je op me, bedekt met bloed, vernix, je hoofd nog helemaal uit vorm."

"Je begon direct te drinken, en dat deed pijn. Ik herinner me de poep, de kots, het bloed, de hechtingen. Ik herinner me mijn slagveld. En dan ben ik het zwakkere geslacht?"

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ze zijn er vroeg bij dit jaar, maar Prins Charles, Prins William en Prins Harry deelden gisteren alledrie hun kerstkaarten op social media. En daar zitten heel wat leuke plaatjes tussen!

De foto is afgelopen zomer gemaakt door Hugo Burnand. Hij was tijdens het huwelijk van prins William en Kate de officiële bruiloftsfotograaf dus hij weet wel hoe je een koninklijk paar goed op de foto zet.

"Ik wens u allen een heel gelukkige kerst en nieuwjaar", staat er op het kaartje dat in de kerstboom hangt. Op de foto naast de tekst zit de prins van Wales samen met Camilla op een bankje in de tuin van Clarence House.

William deelde een leuke foto van heel de familie als kerstwens.

En Prins Harry koos voor een nieuw vrijgegeven foto die genomen werd op zijn trouwdag met Meghan.

Beeld: Pinterest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Onze koningin sjeeste de afgelopen weken weer van hot naar her met de koninklijke koffers. Inmiddels kennen we de kast van Máxima dus van binnenuit. Wat haar erg goed staat: pied-de-poule.

 

 

En daar zagen we de koningin ook vaak in verschijnen. Daarom hieronder een mooi lijstje. 

1. Van top tot teen

Toen de president van Singapore samen met haar man een bezoek bracht aan Nederland koos de koningin voor pied-de-poule. En wel van top tot teen. De stijlvolle outfit is van Natan.

2. Twinning

De koningin en de Belgische koningin Mathilde leken wel modezusjes in 2007. De twee droegen bij een bezoek aan het Gemeentemuseum in Den Haag allebei een outfit in dezelfde print. Mathilde droeg een jas van Edouard. Maxima koos voor Oscar de la Renta. 

3. Recyclen

Máxima gaat ook weleens op de recycle-tour. Toen ze een bezoek bracht aan Zwitserland zagen we een broekpak voorbij komen die we al eerder hadden gespot. En wel twaalf dagen voor haar bezoek aan het land. De koningin droeg het pak (Natan) eerder bij de opening van Musis in Arnhem.

4. Blauwtje

Tijdens het Koningsdagconcert (2015) in Dordrecht droeg koningin Máxima een kobaltblauwe japon met pied-de-poule print. Ontwerper van de jurk is de Amerikaan Michael Kors. 

5. Bekende print

Toen de koningin een toespraak hield voor een groep Haagse studenten koos ze wederom voor de print die haar geweldig staat. Máxima droeg tijdens het seminar een robe manteau van Natan. Een bekende outfit die Máxima al vaker aan heeft gehad. 

Bron: Vorsten/Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in