Actrice Keira Knightley heeft zich in een essay fel uitgesproken tegen Kate Middleton. Ze is het oneens met hoe de duchess zichzelf presenteert na het krijgen van een kind. 'Je verbergt onze pijn.'

Knightley schreef een essay met de titel 'The Weaker Sex', als onderdeel van een collectie verhalen onder de noemer 'Feministen dragen geen roze (en andere leugens)', meldt Refinery29. Ze vertelde daarin over haar eigen bevalling, en uitte ook haar ongenoegen met de manier waarop Kate zich na alle drie haar bevallingen perfect gekapt presenteerde aan de buitenwereld.

More content below the advertising

Slagveld

"Kate stond zeven uur na de bevalling buiten het ziekenhuis met een gezicht vol make-up en hoge hakken aan", schrijft de actrice. "De wereld wilde haar zo zien. Verstop je maar. Verberg onze pijn, onze gespleten lichamen, onze lekkende borsten, onze razende hormonen. Zie er prachtig uit. Stijlvol. Laat je slagveld niet zien, Kate."

Ze vervolgt: "Zeven uur nadat je een gevecht aan bent gegaan om leven en dood, zeven uur nadat je lichaam open is gegaan en er bloederig, schreeuwend leven uit kwam. Laat dat niet zien. Laat dat niet merken. Sta daar met je meisje, en laat je foto nemen door een troep mannelijke fotografen."

Eerlijkheid

Dat veel vrouwen het ontzettend knap vinden dat Kate zo plichtsgetrouw op de foto gaat na haar bevallingen, gaat er bij Keira niet in. Zij pleit juist voor volop eerlijkheid rondom bevallingen. En deelt daarom ook haar kant van het verhaal. "Je kwam met open ogen uit me", schrijft ze over haar dochter. "Armen in de lucht. Gillend. Ze legden je op me, bedekt met bloed, vernix, je hoofd nog helemaal uit vorm."

"Je begon direct te drinken, en dat deed pijn. Ik herinner me de poep, de kots, het bloed, de hechtingen. Ik herinner me mijn slagveld. En dan ben ik het zwakkere geslacht?"

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Onze koningin heeft een koninklijke walk-in-closet waar we allemaal jaloers op zijn. Ze schijnt zo'n 800 outfits te hebben en daar komen elk jaar om en nabij 50 stuks bij. Veel outfits zien we vaker voorbijkomen. 

Je denkt dan dat het iets nieuws is, maar de koningin geeft dan net een andere twist aan de betreffende look.

More content below the advertising

Net iets korter

Zoals bijvoorbeeld de prachtige japon die Máxima afgelopen week droeg bij een bezoek aan Jordanië. Het gaat om een ingekorte versie van een japon van Giambattista Valli. 

Twee keer het blauwtje

Uiteraard was dat niet de enige keer, want ook de blauwe inauguratiejurk van Jan Taminiau uit 2013 wist ze op een slimme manier nog een keer te dragen. Een paar jaar later kwamen we deze japon namelijk weer bij een staatsbezoek aan Denemarken tegen, maar dan gedragen zonder de statige cape.

2013

2015

Iets aangepaste versie

De koningin heeft ons ook verrast tijdens het Bevrijdingsconcert in 2014. Daarin verscheen ze namelijk in een felgroene japon van haar schoonmoeder Beatrix. Alleen heeft ze deze wel wat laten aanpassen: zo zijn de accenten (zoals bij de hals en de mouwen) anders.

Bron: Modekoninginmaxima/Blauw Bloed Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De drie A's maken zich klaar voor hun wintersportvakantie in Lech. Wij blikken terug op hun eerste keer samen in Oostenrijk, in 2008.

Prinses Ariane (11) zoeft nu zo weg op de ski's, maar in 2008 was zij nog maar tien maanden oud - en daarmee de jongste Oranje op de kinderpiste van Lech. Een doorslaand succes was haar eerste sneeuwfotosessie niet (het prinsesje was verkouden en huilerig), maar wat pakten de foto's heerlijk uit!

More content below the advertising

Papa moest af en toe flink troosten

En ook zusje Alexia vond het niet altijd even lollig...

Maar de kroonprinses toonde zich een doorgewinterd voorbeeld.

In 2008 vierden de Oranjes in precies dezelfde samenstelling de voorjaarsvakantie als in 2019: met prins Constantijn en zijn gezin, en prinses Beatrix.

Maandag lees je op Nouveau.nl alles over de jaarlijkse fotosessie in Lech.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in