Hartstikke leuk voor Meghan dat ze aan de royal kersttafel mag aanschuiven, maar wat breng je mee voor een queen?! Zal ze daarover al nachten liggen piekeren of heeft ze haar schoonzus to be om advies gevraagd?

Niet dat Kate het zo goed weet, onthulde ze zelf aan de BBC. Vorig jaar was ze clueless als het ging om een cadeautje voor haar ‘schoonoma’. Wat geef je iemand die letterlijk en figuurlijk alles al heeft? ‘Ik dacht: ik maak zelf iets voor haar. Wat natuurlijk helemaal fout had kunnen uitpakken.’ Het werd zelfgemaakte chutney naar haar eigen oma’s recept. ‘Ik vond het wel een beetje spannend. Maar de volgende dag stond het op tafel.’ Fantastisch dat de koningin zo'n hartverwarmend cadeau ook daadwerkelijk weet te waarderen. Benieuwd wat Kate én Meghan dit jaar voor de Queen in petto hebben...

 

 

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP