I’ll wear what she’s wearing

Ze heeft toegang tot alle nieuwste ontwerpen, en alles staat haar even beeldig. Geen wonder dus dat de sterren Kate Middleton nogal eens als stijlvoorbeeld gebruiken.

Stralend ging actrice Mandy Moore (van de populaire serie This Is Us) vorige week de rode loper op in een beauty van een jurk van Preen. Een jurk die Kate een jaar eerder al droeg, tijdens een bezoek aan Canada. Of Mandy wist dat ze Kate kopiërde, is niet bekend. Ze is in elk geval niet de enige Hollywood-ster die de duchess al eens (bewust of onbewust) nadeed.

Drew Barrymore ging haar vorig jaar voor. Die koos haar Tory Burch-japon zonder het te weten een paar dagen later dan Kate. Tussen de copycatsessie van Melanie Griffith zat iets meer tijd: zij droeg een paar weken na Kate een kopietje van een royally goedgekeurd item uit Kate’s wasmand.


Dat het ook andersom kan werken bleek toen Kate haar misschien-wel-schoonzusje Meghan Markle leerde kennen. Die droeg in 2012 op de rode loper een prachtjurkje van Diane von Fürstenberg. Kate droeg de lange versie van dezelfde jurk twee jaar later.

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in