Steun en toeverlaat Rebecca moet vervangen worden

Ze was de afgelopen vijf jaar haar steun en toeverlaat. Maar de reis naar Polen en Duitsland was de laatste keer dat Kate op pad ging met haar vaste secretaris Rebecca Deacon.

De rechterhand van Kate verlaat deze zomer haar positie bij Kensington Palace. Ze werkt sinds 2012 met de duchess, en was daarvoor werkzaam voor Sentebale, het goede doel van prins Harry. Wie Rebecca gaat opvolgen, is nog niet bekend. Een paar weken geleden trouwde ze, en ze zou zich de komende tijd meer op haar eigen leven willen richten.

Het is ook niet niets, een bestaan als Kate’s Personal Private Secretary (PPS). Ja, je hebt enorme toegang tot Kate, William, George en Charlotte. Maar je moet ook mee naar alle evenementen, reageren op (fan)brieven, haar speeches schrijven, haar PR regelen en de cadeaus dragen die Kate onderweg krijgt toegestopt. Meer dan een fulltime job kortom. Die moeilijk te combineren is met, bijvoorbeeld, een eigen gezin.

Rebecca’s afscheid maakte de laatste dagen in Duitsland voor Kate al met al heel bijzonder. Kijk hieronder nog even mee naar haar mooiste modemomenten uit Polen en Duitsland.

Lees ook: Charlotte en George stelen de show

In Alexander McQueen

In Erdem

In Catherine Walker

Nog een keer McQueen

En in Jenny Packham

 

 

 

 

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP