Terwijl de hele wereld keek naar de uitreiking van de Grammy-awards, vond in Londen de uitreiking van de BAFTA Awards plaats. Daar waren alle ogen gericht op Kate Middleton die er te gast was. Ze verscheen in een prachtige jurk van Alexander McQueen.

Heel Amerika was zondagavond in de ban van de Grammys, maar ondertussen vond in Londen een heel ander feest plaats.

VIP-gasten
De BAFTA-Awards zijn de Britse variant van de Oscars. De uitreiking vond zondagavond plaats in de Royal Albert Hall in Londen. VIP-gasten: Prins William en de hertogin van Cambridge, Kate Middleton.

William for president
Prins William is president van de BAFTA sinds 2010. Inderdaad, hij is hertog, prins én president. Daarmee is hij beschermheer van de kunsten en belangrijke gast bij de jaarlijkse prijsuitreiking.

 

The Duke and Duchess of Cambridge have arrived at the #eebaftas, supporting the very best of British creative talent.

Een video die is geplaatst door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

 

Lees ook: Kate Middleton is dol op deze Nederlandse ontwerper

Alle ogen op Kate
Toch was het niet William, maar Kate die de show stal toen het stel op de rode loper verscheen. Alle modejournalisten en critici waren het er over eens: de jurk die Kate droeg was beeldschoon. De jurk werd gemaakt door Alexander McQueen, de ontwerper die ook Kates trouwjurk ontwierp. De creatie werd op maat gemaakt voor de prinses. Het werd een variant van het origineel dat al eens op de catwalk was getoond. Zo werd het korset vervangen door een mooie top.

Best for last
Om de aandacht niet al te veel af te leiden van de genomineerden, arriveerde het paar als allerlaatste bij de Royal Albert Hall.