Kate Middleton zou in november op bezoek gaan bij Mette-Marit en Victoria, maar dat gaat niet door. Wel wil ze voor ze bevalt alsnog richting Scandinavië.

De duchess of Cambridge heeft nog altijd grote moeite met haar zware ochtendmisselijkheid. Daarom kondigde Kensington Palace dinsdag aan dat zij en William niet zoals gepland naar Noorwegen en Zweden gaan. William gaat nog wel in zijn eentje naar Finland, omdat daar het eeuwfeest van hun onafhankelijkheid wordt gevierd en koningin Elizabeth daar wel een Britse afgezant bij wil hebben.

Begin 2018
Aanvankelijk zou Kate meereizen, en zouden de twee samen vijf dagen in de Scandinavische landen doorbrengen. Daar voelt ze zich nog niet goed genoeg voor. Wel is het de bedoeling dat het koppel begin 2018 alsnog op bezoek gaat in Zweden en Noorwegen.

Bevalmaand
Goed nieuws voor babybump-watchers: dan is Kate namelijk al een heel eind op weg. Haar bevalmaand werd dinsdag door het paleis bekend gemaakt. “De duke en duchess bevestigen met veel plezier dat ze in april 2018 een baby verwachten”, luidde de verklaring. Of er een prinsje of een prinsesje bij komt, is niet bekend.

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in