Ze zal het vast niet geweten hebben, maar de jurk die Kate Middleton droeg toen ze voor het eerst met prins Louis naar buiten stapte is heel beroemd... en nou niet direct op een gezellige manier.

Aanvankelijk werd de jurk vooral vergeleken met de jurk die prinses Diana droeg toen ze voor het eerst het ziekenhuis uit stapte met prins Harry. En zo zal Kate het ook vast bedoeld hebben. Maar al snel werd op social media gerept over hoeveel de jurk leek op een andere jurk. Met minder romantische connotaties.

 

I think we know who looks better in that dress... #rosemarysbaby #miafarrow #polanski

Een bericht gedeeld door The Beautiful Uncanny (@the_beautiful_uncanny) op

Kate's Jenny Packham-jurk lijkt als twee druppels water op de rode jurk die actrice Mia Farrow droeg in de film Rosemary's Baby. Waarin Rosemary het kind van de duivel draagt. Misschien is Kate wel een fervent horrorfan, grappen sommige liefhebbers van de film. Al denken wij dat dit toch echt een unhappy accident is. Gelukkig zal het Kate niet kunnen deren: die geniet thuis van haar eerste dagen met de kleine Louis.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP