Er gaan dit najaar een aantal prachtige stukken uit de familie De Bourbon de Parme onder de hamer bij het Zwitserse Sotheby’s. En die wil je echt even gezien hebben.

De collectie wordt door het veilinghuis beschouwd als een van de belangrijkste royal verzamelingen die ooit geveild is. Dat heeft te maken met de enorme reikwijdte van de collectie. De juwelen zijn in het bezit geweest van allerlei verschillende royals, onder wie voormalig koningen van Spanje en Frankrijk. Ooit waren veel van de sieraden van Marie Antoinette.

Ketting met parels en diamanten: geschatte waarde 175.000-250.000 euro

Article continues after the ad

Diamanten ring van 2,44 karaat: geschatte waarde 105.000-155.000 euro

En er is natuurlijk ook een Nederlandse band: prinses Irene trouwde in 1964 met Carlos (Carel in Nederland) Hugo van Bourbon-Parma. Hij erfde van zijn voorouders aanspraak op meerdere Europese kronen, maar die waren al door een andere tak van de familie bezit of die landen waren inmiddels een republiek geworden.

Diamanten broche met robijn en diamanten: geschatte waarde 175.000 - 250.000 euro

Diamanten parure: geschatte waarde 350.000-450.000 euro

Concreet betekent dit dat de juwelen die op 12 november geveild worden deels familiebezit zijn van Irene en haar vier kinderen: Carlos, Margarita, Jaime en Carolina de Bourbon de Parme. Al is niet bekend of zij verantwoordelijk zijn voor de veiling. Voor de biedingen beginnen, gaan de stukken eerst op tour langs Milaan, München en Keulen.

Beeld: Sotheby’s

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in