Er gaan dit najaar een aantal prachtige stukken uit de familie De Bourbon de Parme onder de hamer bij het Zwitserse Sotheby’s. En die wil je echt even gezien hebben.

De collectie wordt door het veilinghuis beschouwd als een van de belangrijkste royal verzamelingen die ooit geveild is. Dat heeft te maken met de enorme reikwijdte van de collectie. De juwelen zijn in het bezit geweest van allerlei verschillende royals, onder wie voormalig koningen van Spanje en Frankrijk. Ooit waren veel van de sieraden van Marie Antoinette.

More content below the advertising

Ketting met parels en diamanten: geschatte waarde 175.000-250.000 euro

Diamanten ring van 2,44 karaat: geschatte waarde 105.000-155.000 euro

En er is natuurlijk ook een Nederlandse band: prinses Irene trouwde in 1964 met Carlos (Carel in Nederland) Hugo van Bourbon-Parma. Hij erfde van zijn voorouders aanspraak op meerdere Europese kronen, maar die waren al door een andere tak van de familie bezit of die landen waren inmiddels een republiek geworden.

Diamanten broche met robijn en diamanten: geschatte waarde 175.000 - 250.000 euro

Diamanten parure: geschatte waarde 350.000-450.000 euro

Concreet betekent dit dat de juwelen die op 12 november geveild worden deels familiebezit zijn van Irene en haar vier kinderen: Carlos, Margarita, Jaime en Carolina de Bourbon de Parme. Al is niet bekend of zij verantwoordelijk zijn voor de veiling. Voor de biedingen beginnen, gaan de stukken eerst op tour langs Milaan, München en Keulen.

Beeld: Sotheby’s

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Deze week stond voor Koningin Máxima helemaal in het teken van haar bezoek aan Jordanië. Sowieso is het weerzien met Abdullah en Rania altijd warm, maar er stond nog veel meer op het programma.

Inmiddels is Koningin Máxima al bijna tien jaar speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. En daar geniet ze met volle teugen van. 

More content below the advertising

"Ik probeer te helpen, het gaat uiteindelijk om de mensen. Om hun leven beter te krijgen", zei de koningin dinsdag in Amman, aan het einde van een tweedaags werkbezoek voor de VN aan Jordanië.

Máxima zei dat ze "heel veel energie" putte uit haar internationale werk. Dat straalde ze ondanks twee vermoeiende en zoals gebruikelijk volgestopte dagen ook uit. 

Bij de drie veldbezoeken toonde ze zich weer spontaan en betrokken.

En ook tijdens het onderhoud dat ze hield met Koning Abdullah en Rania straalde ze.

Máxima's agenda aankomende week:

Woensdag 20 februari is de koningin in Vlissingen de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in de provincie Zeeland. Koningin Máxima is erevoorzitter Méér Muziek in de Klas.

Daarna worden de koffers gepakt in Huis ten Bosch, want volgend weekend vertrekt de Koninklijke familie voor hun jaarlijkse ski-vakantie in Lech. Je leest er natuurlijk alles over op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Volgend weekend vertrekt de koninklijke familie naar de besneeuwde bergtoppen van het Oostenrijkse Lech. Daar staat maandag 25 februari ook meteen de winterse fotosessie op het programma. Door de jaren heen hebben we kroonprinses Amalia zien opgroeien in de sneeuw. Hier de leukste foto's.

De foto hierboven is in 2018 genomen. over het algemeen vermaakt Amalia zich opperbest tijdens de jaarlijkse fotosessies.

More content below the advertising

Alleen het eerste jaar moet ze nog even een beetje wennen aan alle aandacht.

Dat vind de kroonprinses maar zozo.

In de jaren daarna, mag ze zelf ook op de latten. Eerst voorzichtig aan papa's hand (kijk die geconcentreerde blik)

Maar al snel krijgt ze de smaak te pakken.

En vermaakt ze zicht opperbest in de sneeuw.

Gelukkig is er ook altijd wel iemand in de buurt om even te helpen. Zoals Prinses Mabel hier.

Over het algemeen zijn de fotosessies uiterst zonnig!

En dat levert leuke foto's van de Amalia en haar ouders op.

In 2017 zien we heel de familie in actie op de piste. Amalia als middelste tussen haar ouders en zusjes in.

Volgende week is er weer een nieuwe fotosessie in Lech. Natuurlijk lees je op Nouveau.nl het laatste nieuws en zie je de leukste foto's van Máxima, Amalia, Willem-Alexander, Ariane en Alexia op de ski's.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in