Er gaan dit najaar een aantal prachtige stukken uit de familie De Bourbon de Parme onder de hamer bij het Zwitserse Sotheby’s. En die wil je echt even gezien hebben.

De collectie wordt door het veilinghuis beschouwd als een van de belangrijkste royal verzamelingen die ooit geveild is. Dat heeft te maken met de enorme reikwijdte van de collectie. De juwelen zijn in het bezit geweest van allerlei verschillende royals, onder wie voormalig koningen van Spanje en Frankrijk. Ooit waren veel van de sieraden van Marie Antoinette.

Ketting met parels en diamanten: geschatte waarde 175.000-250.000 euro

Diamanten ring van 2,44 karaat: geschatte waarde 105.000-155.000 euro

En er is natuurlijk ook een Nederlandse band: prinses Irene trouwde in 1964 met Carlos (Carel in Nederland) Hugo van Bourbon-Parma. Hij erfde van zijn voorouders aanspraak op meerdere Europese kronen, maar die waren al door een andere tak van de familie bezit of die landen waren inmiddels een republiek geworden.

Diamanten broche met robijn en diamanten: geschatte waarde 175.000 - 250.000 euro

Diamanten parure: geschatte waarde 350.000-450.000 euro

Concreet betekent dit dat de juwelen die op 12 november geveild worden deels familiebezit zijn van Irene en haar vier kinderen: Carlos, Margarita, Jaime en Carolina de Bourbon de Parme. Al is niet bekend of zij verantwoordelijk zijn voor de veiling. Voor de biedingen beginnen, gaan de stukken eerst op tour langs Milaan, München en Keulen.

Beeld: Sotheby’s

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Niet alleen Willem-Alexander en Máxima gaan ergens anders wonen, ook prinses Margarita en haar gezin gaan verhuizen.

De prinses heeft een eeuwenoude monumentale hoeve in Wassenaar gekocht volgens Royalty. Prijskaartje: anderhalf miljoen euro. Dat betekent dat er binnenkort geen vier Oranje-gezinnen meer op landgoed De Horsten wonen, maar nog maar twee.

Het oude huis van Margarita en gezin op De Horsten

Ons koningspaar hoopt dit jaar nog, of toch uiterlijk begin volgend jaar (afhankelijk van de voortgang van de verbouwing) te verhuizen naar Huis ten Bosch in het Haagse Bos. “We verlaten dit huis met heimwee’’, zei Máxima er tijdens de zomerfotosessie over. “Het betekent heel veel voor ons. Het wordt wennen.’’

Willem-Alexander, nichtje Margarita en neven Pieter-Christiaan en Floris wonen momenteel nog allemaal op het landgoed, dat van prinses Beatrix was maar per vorig jaar eigendom is van de koning.

Pieter-Christiaan, Floris en zijn vrouw Aimee

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Wat houden wij toch van Michelle Obama. Afgelopen zondag bezocht ze samen met dochters Sasha en Malia een concert van Beyoncé en Jay-Z in Parijs. En ja, daar is heel leuk beeld van.

Michelle (want ja, Sasha en Malia waren ineens verdwenen) zette de boel op stelten met haar coole dance moves.

Twee moeders

Lang alleen was ze niet, want niemand minder dan Tina Knowles, de moeder van Beyoncé, kwam even buurten. Ook zij begon lekker te swingen. Uiteraard verschenen in rap tempo de beelden van beide moeders op social media. Eerlijk is eerlijk, dat is genieten. Wat geweldig!

 

 

Bron: TMZ Beeld: Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in