In Denemarken lopen ze nét iets voor met het najaar. Dus wie beter om als inspiratiebron te nemen als je nog in de markt bent voor een herfst- en winterjassen dan kroonprinses Mary?

Gure herfstdagen, koude winters... de Denen moeten zich net als Nederlanders aanhoudend stevig inpakken de komende maanden. Maar hoe doe je dat een beetje stijlvol? Nou, door kroonprinses Mary als stijlvoorbeeld te nemen, bijvoorbeeld. Een paar handige tips op basis van haar looks.

1. Er zijn ook warme jassen die niet Michelin-ish maken.
2. Ook in het najaar is kleur geen slecht idee.

3. Wees niet bang om voor iets langs te gaan.

4. Ga je voor veilig zwart, kies dan iets met een eyecatcher.

5. Match je accessoires met elkaar, niet met je jas.

6. Zoek een model dat ook open goed staat.

7. Er valt altijd iets te zeggen voor cozy boven vorm.
8. Soms moet je je ook gewoon overgeven aan de elementen.

 

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP