De tabloids lustten haar wel rauw, en het Britse volk moest niets van haar weten. Inmiddels is ze volledig opgenomen in de royal family. En doet Camilla eindelijk haar verhaal.

Vreselijke tijd
“Het was een verschrikking die ik mijn ergste vijand niet zou toewensen”, zei Camilla vorige week tijdens een interview met The Mail on Sunday. Het was de eerste keer dat de Duchess of Cornwall zich uitsprak over hoe zij het moment beleefde dat ze in de publieke perceptie de plek van Diana innam. “Ik was een gevangene in mijn eigen huis”, zei ze ook. “Ik kon helemaal nergens naartoe. Een vreselijke tijd die ik zonder mijn kinderen (Tom en Laura, red.) niet door was gekomen.”

More content below the advertising

Lees ook: The Queen zet haar kleinkinderen aan het werk

Met z’n drieën
De geschiedenis van Charles en Camilla is welbekend. Camilla Parker viel in de jaren zeventig voor prins Charles, maar toen hij met de marine naar het buitenland vertrok, ging de relatie uit en trouwde zij met een ander. Charles gaf zijn jawoord aan Diana, en daarmee leek het over en uit. Maar dat was natuurlijk niet zo. “Er zaten drie mensen in onze relatie”, zei Diana er zelf over nadat haar 'sprookjeshuwelijk' knapte. Het hele land, maar eigenlijk de hele wereld leefde met haar mee. En Camilla werd in de jaren negentig een soort internationale boeman, met ‘Camillagate’ (inclusief gelekte tapes) als hoogtepunt.

Uiteindelijk trouwde ze in 2005 alsnog met haar Charles en nu is het vaarwater alweer twaalf jaar rustig. Ook binnen het paleis, waar Camilla enorm hard voor werkt met zo’n 200 publieke verplichtingen per jaar. Deze zomer wordt ze zeventig, aan de zijde van haar grote liefde.

 

Koningin Letizia van Spanje neemt een stijlvoorbeeld aan onze eigen koningin Máxima. Pied-de-poule is een ideale print, voor royals.

Letizia kent haar klassiekers, dat toont ze keer op keer. Deze week verscheen ze ten tonele in een prachtige pied-de-poule-design van Hugo Boss. Een jurk die zo bij Máxima in de kast had kunnen hangen.

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Letizia (with King Felipe) presiding over the awarding ceremony of the Gold Medals of Merit in the Fine Arts 2017 {Palacio de la Merced Real | Córdoba, Spain | 18 February 2019}. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 👗 : Hugo Boss 🧥 : Hugo Boss 👠 : Magrit 👜 : Hugo Boss 💎 : Earrings - Unknown ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . . . . . . . . #SpanishRoyals #SpanishMonarchy #SpanishRoyalFamily #FamiliaRealEspañola #CasaReal #QueenLetizia #ReinaLetizia #Letizia #LetiziaOrtiz #QueenOfSpain #ReinaDeEspaña #Queen #Royalty #Spain #España #OOTD #LOTD #Fashion #StyleOfTheDay #Style #Moda #FashionInspiration #Stylish #Magrit #HugoBoss #Houndstooth

Een bericht gedeeld door 🇪🇸Spanish Royal Family🇪🇸 (@spanish.royals) op

Onze eigen koningin is namelijk ook dól op de klassieke print, in meerdere kleuren. Hangt hij bij jou al in de kast?

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prins George en prinses Charlotte hebben een weekje vrij van school. Dus namen papa en mama Will en Kate óók een week vrijaf.

De Britse royals slijten de voorjaarsvakantie volgens insiders altijd óf met een skivakantie, óf in Anmer Hall, hun landhuis in Norfolk waar George en Charlotte de eerste jaren van hun leven opgroeiden.

More content below the advertising

Kroonprinsje George zit in het eerste jaar van zijn basisschool, en Charlotte in het laatste jaar van haar peuterspeelzaal. Ze krijgen daardoor tegelijk vakantie, iets wat hun royal-ouders aangrijpen als een kans voor wat quality time.

Will en Kate doen hun best om hun kinderen, ook prinsje Louis die de familie vorig jaar volmaakte, een zo normaal mogelijke jeugd te gunnen. "We spelen heel graag samen buiten", deelde Kate onlangs tijdens een bezoek aan een basisschool. "En we vinden het fijn om veel tijd samen door te brengen."

Dat zit er deze week wel in.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in