De tabloids lustten haar wel rauw, en het Britse volk moest niets van haar weten. Inmiddels is ze volledig opgenomen in de royal family. En doet Camilla eindelijk haar verhaal.

Vreselijke tijd
“Het was een verschrikking die ik mijn ergste vijand niet zou toewensen”, zei Camilla vorige week tijdens een interview met The Mail on Sunday. Het was de eerste keer dat de Duchess of Cornwall zich uitsprak over hoe zij het moment beleefde dat ze in de publieke perceptie de plek van Diana innam. “Ik was een gevangene in mijn eigen huis”, zei ze ook. “Ik kon helemaal nergens naartoe. Een vreselijke tijd die ik zonder mijn kinderen (Tom en Laura, red.) niet door was gekomen.”

Lees ook: The Queen zet haar kleinkinderen aan het werk

Met z’n drieën
De geschiedenis van Charles en Camilla is welbekend. Camilla Parker viel in de jaren zeventig voor prins Charles, maar toen hij met de marine naar het buitenland vertrok, ging de relatie uit en trouwde zij met een ander. Charles gaf zijn jawoord aan Diana, en daarmee leek het over en uit. Maar dat was natuurlijk niet zo. “Er zaten drie mensen in onze relatie”, zei Diana er zelf over nadat haar 'sprookjeshuwelijk' knapte. Het hele land, maar eigenlijk de hele wereld leefde met haar mee. En Camilla werd in de jaren negentig een soort internationale boeman, met ‘Camillagate’ (inclusief gelekte tapes) als hoogtepunt.

Uiteindelijk trouwde ze in 2005 alsnog met haar Charles en nu is het vaarwater alweer twaalf jaar rustig. Ook binnen het paleis, waar Camilla enorm hard voor werkt met zo’n 200 publieke verplichtingen per jaar. Deze zomer wordt ze zeventig, aan de zijde van haar grote liefde.

 

Een week, vier heel verschillende outfits. Meghan Markle trok voor haar drukste royal dagen tot nog toe alles uit de kast.

Van receptie tot royal birthday: de week die achter ons ligt was druk voor prins Harry en verloofde Meghan Markle. Die vier keer de kans kreeg om zich van haar beste modekant te laten zien in drie dagen tijd.

Woensdag 18 april
In een midi-jurk van Altuzarra en blazer van Camilla and Marc
Bij het Commonwealth Youth Forum

Donderdag 19 april
In een zwarte jurk van Black Halo
Bij de Women’s Empowerment-receptie

Zaterdag 21 april - overdag
In een groene jurk van Self Portrait
Bij de Invictus Games-receptie

Zaterdag 21 april - 's avonds
In een blauwe capejurk van Stella McCartney
Bij het verjaardagsconcert van koningin Elizabeth

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Volgens de Daily Mail is Kate vroeg in de ochtend opgenomen. Ze kwam met de auto, samen met haar man Prins William, aan bij het St. Mary's Hospital in Londen. Ze maakt zich klaar om te bevallen van het derde kind van het stel in de private Lindo Wing.

De pers en Britse royalty-fans kamperen al dagenlang voor het ziekenhuis waar het nu toch echt te lijkt beginnen.

We houden je op de hoogte!