De tabloids lustten haar wel rauw, en het Britse volk moest niets van haar weten. Inmiddels is ze volledig opgenomen in de royal family. En doet Camilla eindelijk haar verhaal.

Vreselijke tijd
“Het was een verschrikking die ik mijn ergste vijand niet zou toewensen”, zei Camilla vorige week tijdens een interview met The Mail on Sunday. Het was de eerste keer dat de Duchess of Cornwall zich uitsprak over hoe zij het moment beleefde dat ze in de publieke perceptie de plek van Diana innam. “Ik was een gevangene in mijn eigen huis”, zei ze ook. “Ik kon helemaal nergens naartoe. Een vreselijke tijd die ik zonder mijn kinderen (Tom en Laura, red.) niet door was gekomen.”

Lees ook: The Queen zet haar kleinkinderen aan het werk

Met z’n drieën
De geschiedenis van Charles en Camilla is welbekend. Camilla Parker viel in de jaren zeventig voor prins Charles, maar toen hij met de marine naar het buitenland vertrok, ging de relatie uit en trouwde zij met een ander. Charles gaf zijn jawoord aan Diana, en daarmee leek het over en uit. Maar dat was natuurlijk niet zo. “Er zaten drie mensen in onze relatie”, zei Diana er zelf over nadat haar 'sprookjeshuwelijk' knapte. Het hele land, maar eigenlijk de hele wereld leefde met haar mee. En Camilla werd in de jaren negentig een soort internationale boeman, met ‘Camillagate’ (inclusief gelekte tapes) als hoogtepunt.

Uiteindelijk trouwde ze in 2005 alsnog met haar Charles en nu is het vaarwater alweer twaalf jaar rustig. Ook binnen het paleis, waar Camilla enorm hard voor werkt met zo’n 200 publieke verplichtingen per jaar. Deze zomer wordt ze zeventig, aan de zijde van haar grote liefde.

 

Wij sluiten de werkdag af, maar die van Máxima begint pas net in New York. Op de planning: allerlei meetings én een hereniging met Ivanka Trump.

Máxima nam vanochtend deel aan een ontbijt waarbij met bedrijven wordt gepraat over de rol die zij kunnen spelen bij het verbeteren van toegang tot financiële diensten. Daarna ging ze om tafel met de CEO's van sommige van deze bedrijven.

Máxima kwam gisteravond aan in New York, en werd toen al gespot bij een VN-evenement.

In de namiddag schuift ze aan bij een bijeenkomst over het ‘Women Entrepreneurs Finance Initiative’ (We-Fi). Dit initiatief richt zich op betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden, waar 70 procent van de vrouwen geen betaalbare lening kan aanvragen om een eigen bedrijf te starten.

Daar treft ze als het goed is ook Ivanka Trump, die ze vorig jaar ook al tegenkwam op de VN-vergadering. De first daughter was toen zo onder de indruk van onze koningin dat ze op Instagram speciaal een foto plaatste.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Ze is nog maar net lid van de royal family, maar Meghan Markle is er kennelijk klaar voor om in het diepe te worden gegooid: ze maakte vanmiddag (dinsdag) haar allereerste solo-uitje.

Meghan opende vanavond (dinsdag) in Londen de tentoonstelling Oceania. Een mooie vuurdoop voor de duchess, want in oktober gaat ze samen met Harry op reis naar landen die zijn opgenomen in de expositie, zoals Nieuw-Zeeland, Fiji en Australië. 

Wat de Britten betreft is het snel dat Meghan in haar eentje op pad gaat. Kate Middleton deed er na haar huwelijk zes maanden over, maar haar eerste solo-verplichting was een moetje: ze werd door prins Charles gevraagd om voor hem in te vallen tijdens een diner, omdat hij onverwacht naar een begrafenis in Saudie-Arabië moest. 

De duchess droeg een zwarte jurk van haar trouwjurk-designer Givenchy, die weer heel wat losmaakte. Het is de zoveelste keer dat Meghan gespot wordt in een jurk of outfit die niet al te nauwsluitend is. Bump-watch is in volle gang, kortom.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in