Corgi's verdienen eigen kluifje

Ze leven een luxeleventje, en doen daar nu ook iets voor terug. De hondjes van koningin Elizabeth verdienen de kost met een eigen, goedlopende accessoirelijn.

Jasjes, mandjes, speeltjes en eetbakken… een echte royal-liefhebber kan ze sinds juni vorig jaar kopen uit de Royal Trust Collection, de online en fysieke winkels van het Britse koningshuis. En dat loopt lekker, blijkt uit het nieuwe jaarverslag.


Het corgi-approved waar vliegt over de toonbank, net als al het andere moois dat de winkels te bieden hebben trouwens. De trust verkocht in de afgelopen twaalf maanden in totaal voor bijna twintig miljoen pond, waarvan een deel dus door de hondenliefde van de queen komt.


Zij groeide op met corgi’s, en wordt ook nu nog altijd omringd door de schattige worstenhondjes op Buckingham Palace. Tot voor kort had ze er drie (voor de liefhebber: Willow, Vulcan en Candy), maar deze week schijnt ze gezinsuitbreiding te hebben gehad. Toen de jachtopzichter van een van de koninklijke paleizen overleed, ontfermde Elizabeth zich over zijn negen jaar oude corgi Whisper.

Beeld hondenartikelen: Royal Collection Trust

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP