Hij of zij wordt pas in het voorjaar verwacht, maar dat weerhoudt de Britten er niet van in groten getale te wedden op de naam van de nieuwe royal.

Het is in Groot-Brittannië een beetje traditie geworden om te gokken op hoe een nieuw prinsje of prinsesje gaat heten. “Rond de geboorte van prins George hebben we er een miljoen omzet mee gedraaid”, laat een woordvoerder van de goksite William Hill zelfs weten. “En de namen waar nu veel op gegokt wordt, zijn allemaal namen die de vorige twee keer ook populair waren.”

Meisjesnamen
Bij de meisjesnamen loopt Alice momenteel voorop – de naam van de tante van koningin Elizabeth én de moeder van prins Philip. Ook in de mix volgens goklustige Britten: Elizabeth, Victoria en Alexandra.

Jongensnamen
Mocht er een tweede prinsje komen, dan wordt er nu het meest gewed op Arthur, een van de doopnamen van William (en een koning van weleer uiteraard). Philip scoort ook goed, net als James.

En Diana dan?
Er wordt ook gewed op Diana, maar deze keer voorzichtiger dan ooit: Diana is al een van de doopnamen van prinses Charlotte, dus dat lijkt toch wel erg onwaarschijnlijk.

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP