Geen Londense wedding voor Meghan en Harry: zij trouwen in maart bij Windsor Castle, in een voor Harry heel bijzondere kapel.

St. George’s Chapel ligt op de gronden van Windsor Castle, ongeveer een uur rijden buiten Londen. Extra bijzonder: Harry werd in 1984 gedoopt in de kapel. Dat is ook precies de reden dat hij er mag trouwen.

De keuze voor St. George’s was volgens insiders snel gemaakt. Juist ook omdat het een bescheidenere kerk is dan Westminster Abbey, waar Will en Kate elkaar in 2011 het jawoord gaven. Daar ging 2000 man in, in de kapel van Windsor passen er ‘slechts’ 800. Dat schept enige rust, zou je zeggen.

Article continues after the ad


Gelukkig is al wel bekend dat we op die magische dag in mei allemaal mee mogen genieten: de bruiloft zal op televisie te volgen zijn. Dat was niet het geval bij de laatste royal wedding in de kapel. In 2008 trouwde Harry’s neef Peter Phillips – de zoon van prinses Anne – er met zijn Canadese vriendin Autumn Kelly. Daarvoor keerden Charles en Camilla zich tot de kapel voor het televisiegedeelte van hun bruiloft, in 2005.

Harry, William en Diana buiten St. George's Chapel.