Koningin Máxima draagt alles van het kleurenpalet. Blauw, groen, rood, geel, roze niets is voor haar te gek. Maar onze favoriet: goud. Wat staat haar dat prachtig. 

Ze straalt dan helemaal van top tot teen. 

More content below the advertising

Een dikke tien

De kleur staat haar ook prachtig vanwege haar blonde haar. De japon die met stip op 1 staat: de jurk met goud die ze eerder droeg bij het banket van het staatsbezoek aan Frankrijk. En dan hebben we het over de gouden japon die Máxima koos voor het Bevrijdingsconcert in 2016.

Goud

Het betreft een dubbellaagse japon van haar favoriete Belgische modehuis Natan (uit de couture collectie van 2015). Op de transparante laag zijn goudkleurige pailletten aangebracht. Een dikke tien wat ons betreft!

Met sjerp

Maar ook in 2013 droeg ze een jurk waar de monden van openvielen. Dan hebben we het over de japon die de koningin uitkoos in 2013 tijdens de eerste troonrede van haar man Willem-Alexander. De ontwerper is Jan Taminiau. 

Onderscheiding

Om haar gouden gesloten japon (met riem), droeg de koningin een blauwe sjerp. Dit deed ze overigens niet zomaar. Het is gebruikelijk dat ze met prinsjesdag een Nederlandse onderscheiding draagt.

Op chique

Op de derde plek mag deze gouden creatie ook echt niet ontbreken. De japon die de koningin droeg op weg naar het galadiner voor het corps diplomatique in 2017. 

Zestig parels

De lange jurk is van modehuis Natan die maar liefst elf jaar oud is. De eerste keer trok ze dit 'goudje' uit de kast voor Prinsjesdag 2007. Haar look maakte ze overigens af met de zogenoemde Württemberg Parel Diadeem dat bestaat uit diamanten en meer dan zestig parels.

Bron: BlauwBloed/Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in