Zin in een koninklijke kerst? Het kan, want wij hebben het kerstmenu van de Windsors voor je. Maar opgepast: het is een werkje.

Meghan en Harry zijn, er net als Will en Kate (plus kinderen), en Charles en Camilla. En wie weet nog veel meer royals. Er wordt dus stevig gekookt met kerst op landgoed Sandringham. Nou is dat altijd al een klus, maar koken voor de royal family is dat natuurlijk helemaal. Darren McGrady, de voormalig chefkok van koningin Elizabeth weet er alles van. Hij kookte menig jaar het kerstmenu op Sandringham.

Wekker zetten
Dat betekende vroeg opstaan, zegt McGrady tegen The Sun. “Op de dag zelf moeten de koks om 6.00 uur klaarstaan, om de lunch om 13.00 uur uit te serveren. Daarna kijkt de familie samen naar de kerstspeech van de koningin. Om 16.00 uur doen ze een afternoon tea, en het buffet staat om 20.00 uur klaar.”

Lunch en buffet
Goed, komt-ie. De lunch bestaat uit een salade van garnaal of kreeft, een hele geroosterde kalkoen met traditionele bijgerechten (pastinaak, wortels, spruitjes), en een kerstpudding toe.

Nou ja dat eigenlijk al een heel kerstmaal, maar ’s avonds gaat het pas echt los. Dan komt er een buffet te staan met tot wel twintig verschillende gerechten om uit te kiezen. Die gaan we maar niet opnoemen, want eerlijk is eerlijk: dat krijg je ook met twee volle kerstdagen in de keuken niet voor elkaar.

Ons koningspaar gaat deze week op staatsbezoek in Luxemburg. Dus pakt Máxima deze Tweede Pinksterdag alvast haar koffer. Met misschien wel deze outfits erin.

Het was in mei 2013 een van haar eerste kennismakingsbezoeken in het buitenland. Leuk dus, dat Máxima zo kort na haar vijfjarig jubileum als koningin weer terugkeert. Destijds gooide ze hoge ogen in Natan, en geheid dat die designer ook nu weer in de garderobe meereist.

Net als wellicht Máxima's andere favorieten Claes Iversen en Jan Taminiau. Nouveau dook in hun collecties op zoek naar pareltjes die Máxima nog niet gedragen heeft, maar wie weet wel debuteert, op Luxemburgse bodem. Wij zien haar in elk geval wel shinen in (variaties op) deze beauties.

Van Natan:Van Jan Taminiau:


Van Claes Iversen:

Beeld: ANP/Jan Taminiau/Natan/Claes Iversen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...