De prachtige voormalig first lady en stijlicoon Jacky Kennedy werd niet voor niks geroemd om haar gevoel voor klasse en distinctie. Een unieke stijl die ze, zoals nu blijkt, zelfs tot in de laatste halve centimeter doorvoerde. Jacky bleek iets eigenaardigs met haar schoenen te doen, een bijzonderheid waar alleen haar persoonlijk assistent van op de hoogte was. 

Kathy McKeon, die tussen 1964 en 1977 bij de weduwe Jacky inwoonde op Fifth Avenue, schreef over die periode het boek Jacky’s Girl: My life with the Kennedy Family, waarin ze verslag doet van de warme band die ze met haar werkgeefster had (ze voelde zich als een dochter opgenomen in het gezin) en over Jacky’s opmerkelijke gevoel voor detail. Kathy hield zich onder meer bezig met de buitengewoon royale garderobe van de voormalig first lady.

Keurig gerangeerd op kleur
‘De enorme inloopkast was rijkelijk gevuld met kleding die mevrouw dagelijks droeg, keurig gerangeerd op kleur’, zo schrijft McKeon, ‘ik heb zelden een collectie schoenen gezien van dit formaat! Londense laarzen, pumps in alle kleuren, onberispelijke, vlekkeloze sneakers voor haar vaste hardlooprondjes door het park’.

          Lees ook: De 8 onmisbare beautylessen van Jackie O.

Maar met name de zolen van alle schoenen spraken boekdelen.

Lengteverschil
‘Het meest opvallende aan haar oneindige garderobe waren de minuscule hakjes van slechts een halve centimeter, die bij ieder paar onder een van de schoenen was aangebracht. Vermoedelijk om een lengteverschil van twee benen te compenseren. Dat zou niemand ooit hebben geraden.’

Fameus gevoel voor stijl
De inmiddels 72-jarige assistente heeft gelijk. Zelfs haar innigste fans en meest zorgvuldige veilingmeesters is het kleine hakje bij ieder paar schoenen nooit opgevallen. Hoe Jacky dit geringe hoogteverschil, van minder dan een rijstkorrel, ooit zelf heeft kunnen ontdekken, zegt onmiskenbaar veel over haar bijzondere gevoel voor detail. En is mogelijk ook de reden, waardoor zoveel mensen vandaag de dag nog altijd vallen voor haar fameuze gevoel voor stijl en elegantie.

Bron: townandcountry