Die blauwe inhuldigingsjurk is natuurlijk dé klassieker, maar Máxima droeg in haar vijf jaar als koningin heel wat spektakelstukken. De redactie van Nouveau over onze persoonlijke favorieten. 

Claudia Straatmans, hoofdredacteur
Mijn favoriet is de one-shoulder Red Jan Taminiau, met een stof waar ze in China van watertanden. Het lijkt eeuwenoude zijde, en is roder dan het diepste bollenveld. Elegant, gekleed, en toch sexy. En een uitstekende tribute aan Hollandse meesters tijdens een staatsbezoek aan de Italiaanse president.

More content below the advertising

Annemarie Oude-Essink, art director
Ik ben onder de indruk van de blauwe jas/cape die Máxima droeg op Koningsdag 2017. Een monument, eenvoudig van vorm en een dessin aflopend van de nacht naar de zon. Spannend en minimaal maar een enorme eyecatcher. 

Merijn van den Boom, coördinator online
Als Máxima iets weet, dan is het wel hoe ze haar pluspunten accentueert. Ik vond daarom de Claes Iversen die ze in China droeg práchtig en kleurrijk.

Inge van der Steeg, online producer
Een toekomstige koningin in een spijkerjasje. Ik weet nog dat ik op Koninginnedag 2004 in Amsterdam liep op de vrijmarkt en dat iedereen het erover had. Een leuke spontane outfit en heel iets anders dan wij ooit gezien hadden. Volgens mij is ze toen trendsetter geweest van de revival van het spijkerjasje.

Wies Verbeek, coördinator lifestyle
Deze jumpsuit van Roland Mouret is absoluut mijn favoriet. Toen ik haar daarin zag  bij het Koninklijk Concertgebouworkest 2017 was ik helemaal flabbergasted. Ik hou er van als ze er een beetje stoer maar toch vrouwelijk uit ziet.  En dan die schoenen eronder. Zo ontzettend mooi!

Claudia Witteveen, royaltywatcher online
Ik ben een sucker voor officiële gelegenheden waarbij Máxima een ordelint draagt, en ook voor Máxima in Jan Taminiau, die haar lichaam toch het allerbest lijkt te begrijpen. Ook leuk: de koningin is zelf ook dol op deze jurk. Ze droeg 'm niet alleen tijdens het staatsbezoek van de Argentijnse president, maar ook op het huwelijk van haar broer Juan. 

Michelle Bruin, stagiaire
Mijn favoriet is de trouwjurk van Máxima. Ik weet nog dat mijn moeder helemaal klaar zat die dag en continue zei: 'Oh wat mooi!'. En toen, die traan.. Wat een sensatie was dat.Anita Willemars, coördinator mode
Ik hou van Máxima's rode jas met borduursels. Zo grappig om eenzelfde kledingstuk als de koningin te hebben. En zo bijzonder dat ze dus ook gewoon betaalbare kleding koopt. In die jas zie ik pas echt goed hoe mooi en stijlvol Máxima is. Ze draagt de jas ook wel als jurk (robe manteau), mijn inziens een vrouw met lef.

Marion Florusse, chef tekst
Ik ben eigenlijk de laatste die zich herinnert wat Máxima draagt, maar ik herinner me wel goed die te koude avondjurk op de dag van de inhuldiging. Op de foto heeft ze 'm aan tijdens het huwelijk van Carl Philip van Zweden. 

Ursula van Riel, eindredacteur
Ik ben wellicht niet origineel, maar wat zou het - wat mij betreft - anders kunnen zijn dan Het Postzakpak van Jan Taminiau? Daar was en ben ik helemaal gek van. Máxima heeft het een paar keer verschillende versies gedragen, maar mijn favoriete look blijft met hooggesloten jasje.

Beeld: ANP/RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Ze zal er flink van balen, maar eens op film is altijd op film. Er komt een nieuwe film met Meghan Markle in de bioscoop. Maar dan wel een oudje waar ze zich flink voor geneert.

Ver voordat ze prins Harry tegen het lijf liep, en zelfs voor ze bekend werd door de serie Suits, maakte Meghan de film The Boys & Girls Guide To Getting Down. Die kwam in 2011 als tv-film uit in de VS, maar werd in Europa niet uitgebracht. Tot nu.

More content below the advertising

Want ja, de makers van de film zien wel brood in hun film, over een groep twintigers die gaat stappen in Los Angeles. Meghan speelt er party girl Dana, en dat zou voor heel wat gênante momenten tussen haar en de queen kunnen zorgen.

Haar verleden kan ze natuurlijk niet uitwissen, en de release van de film is ook niet tegen te houden. Het is de verwachting dat de film aanvankelijk alleen in Groot-Brittannië op het witte doek komt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in