Geen land zo dol op tuinieren als Engeland. De Chelsea Flower Show trekt dan ook altijd miljoenen bezoekers, waaronder ditmaal voor het eerst Kate, de hertogin van Cambridge.

Reden voor Kate's aanwezigheid was dat er een bloem naar haar dochtertje Charlotte (1) is genoemd. De Prinses Charlotte Chrysant is een mooie roze bloem met groene topjes aan de bloemlinten en de hertogin had er haar favoriete bijpassende Catherine Walker voor aangetrokken. De royal visit had met de chrysant een Nederlands tintje, want de bloem ↓ is gecreëerd door topveredelaar Deliflor in Maasdijk.

© Deliflor
© Deliflor

© Deliflor

De Queen: heerlijk gevoel voor humor

© British Monarchy
© British Monarchy

© British Monarchy

Kate was echter niet de hoofdpersoon tijdens het koninklijk bezoek aan deze ode aan alles wat groeit en bloeit. Koningin Elizabeth is beschermvrouw van de Chelsea Flower Show en was dan ook eregast van de tentoonstelling. Ze poseerde voor een cut-out van haar eigen hoofd, gevuld met bloemen, gecreëerd door bloemist Ming Veevers Carter van de New Covent Garden Flower Market. En ze blijkt op haar negentigste nog een geweldig gevoel voor humor te hebben. Kruidentuinierster Jekka McVikar vertelde haar dat Lelietjes ter Dale ooit werden gebruikt als vergif. "Ze zei: 'Ik krijg twee bosjes per week. Misschien willen ze me dood?'"

Prinses Anne genoot van de kruidentuin
Queen CFS 2016 4
Queen CFS 2016 4

Ook andere Windsors rukten uit voor de Chelsea Flower Show, zoals prinses Anne, de dochter van de Queen. Zij bezoekt hier de 'St. John's Hospice Garden: A Modern Apothecary', een kruidentuin vol geneeskrachtige bloemen en planten. De prinses is erg geïnteresseerd in natuurgeneeswijzen en heeft een complete apotheek vol homeopathische middeltjes voor zichzelf en haar honden.

Veld vol gebreide klaprozen
Queen CFS 2016 3
Queen CFS 2016 3

De royals waren het er over eens dat dit een van de meest ontroerende 'tuinen' is. Dit veld van 'poppies' bestaat uit 300.000+ gebreide klaprozen waaraan 50.000 mensen 'tussen de 2 en 102' aan hebben meegewerkt. Het ontwerp is van de Australische designer Philip Johnson.

Ook de zusjes York waren aanwezig
Queen CFS 2016 6
Queen CFS 2016 6

Ook prinsessen Eugenie (links) en Beatrice van York, de dochters van prins Andrew en hertogin Sarah 'Fergie' van York waren aanwezig bij de opening van de Chelsea Flower Show. Eugenie had een dagje vrij genomen van haar werk in een galerie en Beatrice had als fulltime nietsnut royal werkeloze alle tijd van de wereld om van de bloemen te genieten. De Chelsea Flower Show is tot en met 28 mei te zien op de Royal Hospital Grounds in west-Londen.

Om het publiek te bedanken voor alle mooie wensen heeft Kensington Palace vandaag drie prachtige officiële foto's van Harry en Meghan vrijgegeven.

Op de foto's (geschoten door wedding fotograaf Alexi Lubomirski) zien we de newlyweds dolgelukkig met z'n tweeën, samen met hun lieve bruidsmeisjes en -jonkertjes, en met de hele familie Windsor én Meghans moeder Doria.

Een prachtige kroon op een geweldige dag.

Beeld: Kensington Palace

Oké, de eerste week na hun bruiloft zijn Meghan en Harry nog gewoon aan het werk in Engeland. Maar daarna gaan ze volgens insiders zo snel mogelijk naar Namibië. Waar dit wel eens hun honeymoonlocatie kan zijn.

Het Hoanib Valley Camp van Natural Selection Travel wordt door verschillende bronnen aangewezen als dé locatie waar Harry en Meghan gaan genieten van hun huwelijksreis. En de artist impressions van het stulpje maken direct duidelijk waarom. Wow!

 

The gorgeous Hoanib Valley Camp, Namibia’s new kid on the block c/o our friends at @naturalselectiontravel. We can’t wait to check it out! Repost - "So sit back, relax, and take in Namibia's Hoanib Valley Camp. Hoanib Valley Camp is a joint venture between Natural Selection, the local communities, and Dr Julian Fennessy, Africa's foremost giraffe expert who works with the Giraffe Conservation Foundation. We've sourced locally wherever possible, working with local crafters including Rundu carpenters, Himba carvers and basket weavers via the Omba project in Windhoek. It's crucial to our DNA that each camp in our portfolio makes a difference in the area it operates. Enjoy! #safarisofcharacter #naturalselectiontravel #naturalselectionsafaris #travelNamibia #namibia #hoanibvalleycamp #hoanib #luxurycamp #desertcamp @giraffe_conservation" #luxurylife #luxurycamp #luxurylodge #thisisafrica #desertlife #safarichic #designlife #designlovers #a2asafaris #journeysofalifetime

Een bericht gedeeld door A2A – Safaris | Journeys (@a2asafaris) op