'Dat wil toch niemand?'

In principe hoeft hij niet en neemt broer William de honneurs waar. Maar in een controversieel nieuw interview spreekt Harry negatief over het koningschap.

“Is er iemand binnen de Royal Family die koning of koningin wil zijn? Ik geloof het niet.” Zo zegt prins Harry (32) deze week in een interview met het Amerikaanse magazine Newsweek. Een uitspraak waar ze binnen de paleismuren niet zo heel blij mee schijnen te zijn.

Achter de kist
“Ze doen het voor het algemeen belang van hun landgenoten”, zei de prins ook. Sommige van die landgenoten spreken er schande van, anderen begrijpen best waarom Harry het koningschap niet ziet zitten. Zeker gezien zijn moeilijke jeugd, waar hij ook over sprak in het openhartige interview.

“Mijn moeder was net overleden, en ik moest een heel eind achter haar kist aan lopen terwijl duizenden mensen om me heen naar me keken, en nog eens miljoenen meekeken op televisie”, onthulde de prins over zijn gevoelens tijdens de begrafenis van Diana, toen hij nog maar twaalf was. “Dat zou geen enkel kind hoeven doen. Ik kan me ook niet voorstellen dat het vandaag de dag nog zou gebeuren.”

Lees ook: Prins Harry bekent dat hij bijna een zenuwinzinking had na de dood van Diana

Een normale jeugd was het in elk geval geenszins. Een normaal leven als volwassene, is het volgens de prins ‘meer dan wij weten’. Zoals zijn moeder het graag gewild had. “Ik haal bijvoorbeeld mijn eigen boodschappen”, aldus Harry. “Dat zou ik ook gewoon blijven doen als ik wel koning zou worden. Soms maak ik me wel zorgen, of niemand me fotografeert. Maar ik wil een relatief normaal leven leiden. En als ik het geluk heb om kinderen te krijgen, moeten zij dat ook kunnen.”

Prinses Charlene vloog deze week naar New York voor de Princess Grace Awards. Zonder man Albert, maar mét maatpak.

De Monegaskische royal was aanwezig bij de chique prijsuitreiking in restaurant Cipriani aan Broadway. De Princess Grace Award wordt elk jaar uitgereikt aan artistiekelingen die zich in het afgelopen jaar onderscheiden hebben. Een hele eer dus, zeker als je het beeldje (een bronzen Grace) ook nog eens uit handen van haar schoondochter krijgt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOSTARAM? A #princesaCharlene de #Monaco participou da Festa de #Gala Princesa Grace 2018, realizada na #NewYork #Cipriani 25 Broadway. O evento de caridade foi criado pelo príncipe Rainier III de Mônaco há 36 anos, para honrar o legado da Fundação #GraceKelly, que apoia talentos no mundo do teatro, dança e cinema, dando doações em forma de bolsas de estudo. (O #principeAlbert não pôde participar este ano porque está na Albânia para uma visita oficial de dois dias). Linda de viver, Charlenne escolheu #smoking da #RalphLauren com #scarpin da #Louboutin e #joias da #Cartier. Gostaram? 👍🏻 ou 👎🏻? 📸Getty (Confira outros posts e marque aqui quem você acha que vai gostar do nosso perfil!) #princessCharlene

Een bericht gedeeld door Francisco Campelo (@colunadocampellooficial) op

Charlene trok voor de gelegenheid een pak van Ralph Lauren uit de kast. Prins Albert was op het moment van de uitreiking in Albanië voor een staatsbezoek. Gelukkig staat Charlene prima haar mannetje.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Oké, echt een koopje is het niet. Maar de Saloni-jurk die de koningin gisteravond droeg bij de opening van het One Young World-congres is wel echt om op te eten.

De koningin meldde zich woensdagavond in het Vredespaleis in Den Haag om het congres officieel te openen, en koos daarvoor de perfecte frisse outfit. Een fonkelnieuwe jurk die ze wellicht op Net-A-Porter in haar winkelwagentje gooide.

Het is een design van Saloni, een Brits label met Indiase roots dat grossiert in de meest geweldige jurken, zoals het zijden/satijnen exemplaar dat de koningin nu in haar kledingkast heeft hangen. Even sparen is het misschien wel (Máxima's exacte jurk kost off the rack 625 pond), maar de koningin zal vast aantonen dat je er járen mee verder kunt.

Beeld: One Young World/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in