Ein-de-lijk is het dan zover: prins Harry en zijn Meghan hebben maandagochtend hun verloving aangekondigd!

Er werd al maanden gespeculeerd over groot verlovingsnieuws, maar de prins en zijn Amerikaanse liefde maakten het nog even spannend of ze voor het einde van het jaar hun nieuws wereldkundig zouden maken. Dat gebeurde maandagochtend via het Twitteraccount van Clarence House. Het koppel poseert vanmiddag samen voor fotografen in Kensington Palace. Houd Nouveau.nl dus in de gaten voor de foto's! Vanavond vindt er een televisie-interview plaats met het blije stel.

Verloofd in Londen
"Zijne Koninklijke Hoogheid the Prince of Wales kondigt met veel genoegen aan dat prins Harry zich heeft verloofd met Meghan Markle", luidt de verklaring. "De bruiloft vindt plaats in voorjaar 2018. Verdere details worden later vrijgegeven. Ze hebben zich eerder deze maand in Londen verloofd. De prins heeft de koningin en andere naaste familie ingelicht. Hij heeft ook de zegen van Meghans ouders. Het koppel gaat in Nottingham Cottage op Kensington Palace wonen."

Vanavond samen op tv
Aanvankelijk meenden insiders dat Harry al in augustus op een knie zijn gegaan voor de actrice, tijdens een vakantie in Afrika. Dat ontkent Clarence House nu dus. Vanavond in hun eerste interview als stel vertellen de twee daar vast meer over. Stay tuned!

 

Prinses Laurentien ging dit weekend wel erg ver uit haar comfort zone: ze ging het circuit van Zandvoort op voor de Ladies GT.

De prinses nam het op tegen andere bekende vrouwen zoals Barbara Barend, Olcay Gulsen, Ellen ten Damme en Monic Hendrickx. De eerste dag viel ze uit nadat ze van de weg werd gereden door Britt Dekker, maar de tweede dag haalde ze revanche en werd ze derde. Het staat haar in elk geval hartstikke goed, zo’n racewagen.

Ook zo benieuwd naar prinses Laurentien en haar leven? Kom dan op donderdagmiddag 14 juni naar de Nouveau Matinee, in het Amsterdamse Concertgebouw. Daar deelt ze haar de levens- en leiderschapslessen uit haar boek Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn.

Kaarten bestel je hier.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het grote gemis werd niet specifiek onder woorden gebracht tijdens de dienst, maar mooi wel dat de grote dag van Harry en Meghan doorwrongen was van prinses Diana.

Wat zullen Harry en zijn bruid Meghan op hun grote dag zaterdag vaak aan haar gedacht hebben: prinses Diana. De grote afwezige op hun bruiloft (naast haar vader, die herstellende was van een hartoperatie), die er op heel veel manieren toch een beetje bij was. 

De ring(en)
Niet alleen liet Harry een verlovingsring maken met diamanten van zijn moeder erin verwerkt, hij gaf Meghan na hun jawoord ook een prachtige aquamarijnen ring cadeau die zijn moeder niet lang voor haar overlijden voor zichzelf kocht.

De bloemen
Het bruidsboeket was één grote verwijzing naar Diana, want haar lievelingsbloemen (witte rozen) zaten er volop in, net als vergeet-me-nietjes.

De familie
Diana's kant van de familie was niet alleen aanwezig maar ook goed zichtbaar in St. George's Chapel. Zus Jane deed een voordracht, en ook zus Sarah en broer Charles waren van de partij, compleet met partners en kinderen.

De trouwfoto's
Op de eerste officiële trouwfoto's van het koppel werd ook naar Diana verwezen, zij het op subtiele wijze. De bank waar Harry op zit in de foto met de bruidsmeisjes en -jonkertjes is de bank waar Diana op poseerde na de doop van Harry, ook bij Windsor Castle.

Beeld: Getty Images/Kensington Palace

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in