Tijdens de presentatie van een nieuw initiatief om Aids te bestrijden, stak Elton John de loftrompet over de betrokken prins. ''Harry heeft hetzelfde geweldige vermogen als zijn moeder dat als hij ergens binnenkomt, iedereen denkt dat hij je al jaren kent.''

Harry spreekt jongere mensen aan, zei de zanger. ''Ik ben 71, ik kan niet met jongeren contact maken zoals hij dat doet.'' De prins is bovendien erg gepassioneerd, vindt John. ''Dat hebben we nodig in de strijd tegen deze ziekte. Hij is zo toegewijd.''

More content below the advertising

Elton John zong recent nog op de bruiloft van prins Harry en Meghan. De zanger was goed bevriend met Harry's moeder Diana. Toen zij in 1997 om het leven kwam, zong hij op de begrafenis een speciaal voor haar bewerkte versie van Candle in the Wind. Harry was destijds twaalf jaar oud.

Je kunt geen aardiger en vastberadener persoon vinden dan hij.

''Ik kende hem toen hij klein was en ik ken hem als man. Het bevalt me heel erg wat ik zie. Je kunt geen aardiger en vastberadener persoon krijgen dan hij.''

Elton John benadrukte dat het bij de strijd tegen aids niet alleen draait om bekende boegbeelden. ''Ik ben geen Poetin, ik ben geen Trump. Ik maak de beslissingen niet. Politici moeten opstaan en een einde maken aan deze ziekte. Alsjeblieft denk als mens.''

Foundation

De Elton John Aids Foundation gaat samen met het Aidsfonds de strijd aan tegen de enorme toename aan hiv-geïnfecteerden in Oost-Europa en Centraal-Azië. 

Elton John zet zich al 25 jaar in met zijn stichting voor mensen met aids en het voorkomen van besmettingen. Volgens hem is het probleem in Oost-Europa, en met name in de voormalige Sovjet-Unie, "zeer erg''.

"Het is een van de weinige regio's waar het probleem erger en erger en erger wordt.''

De zanger wond zich tijdens de persconferentie erg op over het gebrek aan politieke wil om de ziekte de wereld uit te helpen. "Het doel is om dat voor 2030 te doen, maar dat is onzin. Het moet in 2022 al zijn gestopt'', zei hij.

Hij riep de overheden op: "Wordt wakker''. "Samen kunnen we het probleem wereldwijd stoppen. Zo simpel is het.''

Namens de regering zegde Lambert Grijns, Nederlandse ambassadeur voor aids en seksuele en reproductieve rechten, een miljoen euro toe voor de Elton John Aids Foundation.

Dit geld is eveneens bedoeld voor hulp aan landen in Oost-Europa en Centraal-Azië, waar de stichting al veel werk verzet.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Erwin Olaf is verantwoordelijk voor de prachtige portretserie die vorig jaar geschoten werd van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Amalia, Ariane en Alexia, spreekt openhartig over de samenwerking met de koninklijke familie.

Begin 2018 werd Olaf gevraagd om de Oranjes op de gevoelige plaat vast te leggen voor hun kerstkaart én een portretserie.

More content below the advertising

"Ik ben trots op het koningshuis, omdat het een verbindend element is, binnen een af en toe zeer verdeelde democratie", aldus de fotokunstenaar.

Een sessie in het Paleis op de Dam had "iets magisch. Het overkomt je maar een paar keer in je carrière als fotograaf dat alles op zijn plek lijkt te vallen: de techniek, het licht, het poseren, de composities, maar ook de sfeer."

Verder laat de talentvolle fotograaf weinig los. Veel meer dan dat het "leuk" was om met de Oranjes te werken, verklapt hij niet.

Olaf toont ,behalve veel eerder werk, een klein aantal foto's die hij in opdracht maakte waaronder de spraakmakende recente platen van koning Willem-Alexander en zijn gezin. 

Meer werk van Erwin Olaf zien? Zijn dubbeltentoonstelling in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag is vanaf vandaag geopend. In Nouveau van deze maand lees je alvast een groot portret van de fotograaf. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Koningin Máxima was voor de Verenigde Naties in Jordanië. Qua outfits was het weer prachtig, verschillende trends kwamen voorbij. 

Vooral de flared pants is bij ons favoriet. Welke look vinden jullie goed gekozen?

More content below the advertising

1. Wijde pijp

Wij vinden de bruine look van Natan een heel mooie. De koningin combineerde, toen ze onder meer twee vrouwelijke ondernemers in Al Hana Boutique bezocht, een prachtige flared pants (trend op dit moment) met bijpassende mantel.

2. Prachtige avondjurk

Máxima pakt vaak flink uit als het om een avondjurk gaat. Zo ook op de tweede dag van haar bezoek. Ze koos voor een ingekorte avondjurk van Giambattista Valli. De jurk was nog te koop, maar nu uitverkocht. De rest van de collectie vind je hier.

3. De coltrui

De koningin hield haar nek gesloten met een chique coltrui van Max Mara. De trui met col staat niet iedereen, maar eerlijk is eerlijk Maxima komt ermee weg.

 

 

Bron: Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in