Volgens Britse media trekken Harry en Meghan zeer binnenkort in hun  romantische nieuwe huis: Adelaide Cottage. Ze kregen het huis als huwelijkscadeau van Koningin Elizabeth.

Volgens bronnen werd het stel meteen verliefd tijdens een bezichtiging aan het 19e eeuwse landhuis op het landgoed van Windsor Castle. 

More content below the advertising

Het werd gebouwd in 1831 voor koningin Adelaide, de echtgenote van koning William IV. 

De beroemdste bewoner was captain Peter Townsend, ere-stalmeester van koning George VI. In 1945 trok hij met zijn vrouw Rosie in het landhuis.

Romance

Toen het paar in 1952 was gescheiden, bloeide er een romance op tussen hem en prinses Margaret, zus van Elizabeth, die haar vader had opgevolgd als koningin.

Omdat toentertijd de Britse regering een huwelijk van een prinses met een gescheiden man niet toestond, werd een toevlucht genomen tot een clausule in de wet waardoor een huwelijk wel mogelijk zou zijn vanaf de 25e verjaardag van de prinses.

Zover kwam het echter niet. In 1955 zag Margaret af van haar voornemen om te trouwen met Townsend.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in