Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Harald & Sonja: 50 jaar getrouwd

Koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen stapten op 29 augustus 1968 in het huwelijksbootje en vieren vandaag (woensdag) dus hun vijftigjarig jubileum. De liefde tussen Harald en zijn 'gewone meisje' Sonja staat bekend als een van de meest romantische van alle Europese royals. De toenmalige ...

Harald & Sonja: 50 jaar getrouwd

Koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen stapten op 29 augustus 1968 in het huwelijksbootje en vieren vandaag (woensdag) dus hun vijftigjarig jubileum.

De liefde tussen Harald en zijn 'gewone meisje' Sonja staat bekend als een van de meest romantische van alle Europese royals. De toenmalige kroonprins moest namelijk nogal hard knokken voor zijn Sonja.

Haralds vader zag het namelijk niet zitten dat zijn zoon met een commoner trouwde. De twee hielden hun liefde in totaal negen jaar verborgen, voor Harald een ultimatum stelde: ik trouw met Sonja, of ik trouw helemaal niet en er komt geen nageslacht. Dat zou betekenen dat zijn familie de troon zou verliezen. Uiteindelijk stemde de koning in.

Het sprookjeshuwelijk van 1968

Daarmee werd Sonja een van de eerste burgermeisjes in een royal family, als een toekomstige koningin nog wel. Het koppel kreeg twee kinderen: kroonprins Haakon en prinses Märtha Louise. Inmiddels hebben ze ook zes kleinkinderen. Hun grote dag vieren ze vandaag met hun landgenoten.

Het koppel bij de aankondiging van hun verloving, in maart 1968