Ze blaast vandaag 36 kaarsjes uit, en dat vieren we met tien van onze favoriete Kate-momenten van de laatste tien jaar.

Of nou ja... eigenlijk elf favoriete Kate-momenten. Want gisteren ging dochtertje Charlotte voor het eerst naar de peuterzaal, en maakte mama Kate deze prachtige foto van haar bloedje. Die willen we je natuurlijk niet ontzeggen.

En dan nu... op naar Kate door de jaren heen!

2008: Zij en William waren in 2008 en 2009 on a break, maar mooi wel dat Kate liet zien dat ze heel koninklijk voor de dag kon komen.

2009: En ze liet William ook zien wat hij precies miste natuurlijk.

2010: Met succes, want kijk die ring eens shinen.

2011: Officieel part of the royal family.

2012: En ja, dan krijgt de garderobe ook een upgrade.

2013: Al moest er ook al snel geïnvesteerd worden in positiestukken.

2014: Kate veranderde in een echte familievrouw.

2015: En al snel was ook Charlotte onderweg.

2016: Waarna Kate haar koninklijkste hoofdstuk ooit inging.

2017: Op naar baby nummer 3.

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in