In de Amerikaanse stad Philadelphia heeft Prins Albert II van Monaco de deuren geopend van een heel bijzonder pand. Hij liet het huis geheel renoveren waar zijn moeder Grace Kelly opgroeide.

"Het leek alsof ze een hele gelukkige jeugd heeft gehad", zei Albert bij de opening tegen People. "Veel spelletjes werden hier gespeeld, hier werd veel lol gemaakt. En het voelt als een echt familiehuis. Het was een plek waar het gezin samenkwam en genoot."

Het huis werd in 1925 gebouwd door Grace's ouders. In opdracht van Albert werd de woning gerenoveerd met zoveel mogelijk originele details. Er is zelfs een deur waarop is bijgehouden hoe de kleine Grace en haar broer en zussen groeiden.

Warme herinneringen

Ook Albert koestert warme herinneringen aan het optrekje. "Het was altijd geweldig", zei de zestigjarige prins over de tripjes die hij als kind naar Philadelphia maakte. "Hier was een soort vrijheid die wij op andere plekken niet ervoeren."

In het huis zijn onder meer het kantoor van de Princess Grace Foundation en een Amerikaans filiaal van de Ierse bibliotheek die naar Grace vernoemd is gevestigd. Albert wil publieke evenementen als lezingen en concerten laten organiseren in het huis.

Bron en beeld: ANP. De getoonde foto is niet tijdens de opening van het huis genomen, maar op een eerder moment in 2014.

Vanmiddag stond voor Koningin Máxima één van de laatste officiële bezoeken van 2018 op het programma. De doop van Van Oord's sleephopperzuiger Vox Amalia.

Op deze frisse vrijdagmiddag koos Máxima voor een opmerkelijk zomerse creatie van Natan voor de doop van het schip in de Rotterdamse haven. Zoals het hoort bij de de doop van een schip, droeg ze een hoed.

Het Nederlandse bedrijf Van Oord bestaat dit jaar 150 jaar en mocht zich daarom verheugen op de feestelijke doop van de koningin.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door joost ector (@joost_ector) op

Voor volgende week staan er geen officiële dingen meer op de agenda van de koningin, maar misschien mogen we ons nog verheugen op een onaangekondigd bezoek ergens. We houden je op de hoogte!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Madame Tussauds in Berlijn kwamen Meghan en Harry deze week tot leven. Ze bezochten een kerstmarkt, en poseerden gewillig in hun kersttruien. Het leverde... bijzondere plaatjes op.

De duke en duchess, in lelijke kersttruien, compleet met babybump en... bewegende lijven? In Duitsland zagen ze de lol er wel van in. Daar gingen twee wassenbeelden gezellig aan de wandel over de kerstmarkt, en in het museum.

Het resultaat was... wonderlijk. Getuige de video hieronder.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in