In de Amerikaanse stad Philadelphia heeft Prins Albert II van Monaco de deuren geopend van een heel bijzonder pand. Hij liet het huis geheel renoveren waar zijn moeder Grace Kelly opgroeide.

"Het leek alsof ze een hele gelukkige jeugd heeft gehad", zei Albert bij de opening tegen People. "Veel spelletjes werden hier gespeeld, hier werd veel lol gemaakt. En het voelt als een echt familiehuis. Het was een plek waar het gezin samenkwam en genoot."

Het huis werd in 1925 gebouwd door Grace's ouders. In opdracht van Albert werd de woning gerenoveerd met zoveel mogelijk originele details. Er is zelfs een deur waarop is bijgehouden hoe de kleine Grace en haar broer en zussen groeiden.

Warme herinneringen

Ook Albert koestert warme herinneringen aan het optrekje. "Het was altijd geweldig", zei de zestigjarige prins over de tripjes die hij als kind naar Philadelphia maakte. "Hier was een soort vrijheid die wij op andere plekken niet ervoeren."

In het huis zijn onder meer het kantoor van de Princess Grace Foundation en een Amerikaans filiaal van de Ierse bibliotheek die naar Grace vernoemd is gevestigd. Albert wil publieke evenementen als lezingen en concerten laten organiseren in het huis.

Bron en beeld: ANP. De getoonde foto is niet tijdens de opening van het huis genomen, maar op een eerder moment in 2014.

Wat houden wij toch van Michelle Obama. Afgelopen zondag bezocht ze samen met dochters Sasha en Malia een concert van Beyoncé en Jay-Z in Parijs. En ja, daar is heel leuk beeld van.

Michelle (want ja, Sasha en Malia waren ineens verdwenen) zette de boel op stelten met haar coole dance moves.

Twee moeders

Lang alleen was ze niet, want niemand minder dan Tina Knowles, de moeder van Beyoncé, kwam even buurten. Ook zij begon lekker te swingen. Uiteraard verschenen in rap tempo de beelden van beide moeders op social media. Eerlijk is eerlijk, dat is genieten. Wat geweldig!

 

 

Bron: TMZ Beeld: Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Wij vonden onze koning al lekker losjes tijdens de zomerfotosessie, maar kroonprins Frederik van Denemarken ging tijdens hun zomerse shoot voor de overtreffende trap van relaxed: hij kwam in korte broek opdagen.

Frederik, Mary en hun vier kinderen Christian (12), Isabella (11) en tweeling Vincent en Josephine (7) poseerden voor hun buitenverblijf Gråsten, en waren duidelijk al helemaal op vakantie. Het prachtige Deense weer hielp natuurlijk óók een handje. Het leverde prachtige zomerse plaatjes op. God sommerferie!

Hoofdbeeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in