Gisteren is een aantal handgeschreven brieven van prinses Diana onder de hamer gegaan in Cambridge. De veiling leverde meer op dan verwacht: omgerekend zo'n € 17.600,-.

De brieven waren afkomstig uit de collectie van vriend en voormalig medewerker van Buckingham Palace, Cyril Dickman. Hij werkte ruim vijftig jaar op het paleis en stierf in 2012 op 85-jarige leeftijd.

Overladen met kusjes
De brief die op de veiling de meeste waarde had, was een handgeschrevenexemplaar dat Lady Di in maart 1985 stuurde aan Cyril. Zij schreef hoe gek hun oudste zoon prins William was op zijn jongere broertje Harry. ''William aanbidt hem. Hij kan er geen genoeg van krijgen de baby te omarmen en te overladen met kusjes''. De waarde van deze brief werd geschat op hooguit 700 euro, maar een verzamelaar heeft er omgerekend € 3.750,- voor neergelegd.

LEES OOK: Prins Harry over het leven op Buckingham Palace: 'Het eten is verrukkelijk'

Naughty Harry
Dat prins Harry rebels was in zijn tienerjaren, wisten we al, maar uit een van de brieven gericht aan Dickman blijkt nu ook dat hij als klein jongetje een boef was. 'De jongens hebben het erg naar hun zin op de kostschool, hoewel Harry zichzelf voortdurend in de  problemen brengt', aldus Diana over de toen achtjarige Harry. Op deze brief werd ook fanatiek geboden. De brief wisselde van eigenaar voor € 2.800,-.

Oude taart
Naast de brieven van Lady Di gingen ook spullen van andere leden van de Royal Family onder de hamer, zoals foto’s, notities en de gesigneerde kerstkaart van koningin Elizabeth II en prins Philip. Zelfs een stuk bruidstaart van de koningin uit 1947 werd geveild en bracht € 650,- op.

Beeldbron: Getty