Sinds het overlijden van de koning wordt er volop geruzied in Roemenië: ze zijn het niet eens over wie de troon mag bestijgen. Ook al bestaat die niet meer echt.

Het land heeft een verbannen koning, een prinses die het hart brak van een toekomstige Britse premier (Gordon Brown), een royal die haar titel verloor omdat ze betrokken raakte bij een hanenvechtschandaal (ja, echt) en een knappe prins die een buitenechtelijk kind zou hebben. Jawel: de royal-geschiedenis van Roemenië leest als Game of Thrones.

Geschrapt
Centraal in de ruzie om de troon staat prins Nicholas (32), die in 2015 door zijn opa de koning – die onlangs overleed – van de lijst met troonopvolgers werd geschrapt. Dit omdat hij een kind zou hebben verwekt bij een vrouw met wie hij niet getrouwd was. Dat vond de koning niet getuigen van 'goede normen en waarden'. Hij haalde Nicholas en ook zijn moeder - zijn eigen dochter Elena - uit de successie.

Nicholas met zijn opa in betere tijden.

Populariteitsstrijd
Evengoed is de prins hartstikke populair bij zijn landgenoten, zeker nu hij verloofd is met de mooie Alina-Marie Binder. Momenteel heeft het koninklijk huis van Roemenië geen officiële rol in het land, maar er schijnt een roep te zijn om weer terug te keren naar een monarchie. Als dat gebeurt, kan huidige ‘koningin’ Margareta er donder op zeggen dat prins Nicholas een gooi doet naar de titel. Hij heeft in het verleden al eens aangegeven wel oren te hebben naar de rol.

Westeros is er niets bij.

Nicholas en zijn Alina op een bruiloft. Ze worden in Roemenië gezien als het antwoord op Meghan en Harry.

Regenen deed het al heel lang niet meer in Dubbo, Australië. Dus was de verrassing groot dat er, uitgerekend toen Harry en Meghan op bezoek waren, een wolkbreuk plaatsvond. De royals pasten zich gezellig aan aan de barre omstandigheden.

Dat de liefde er tussen de duke en duchess nog altijd van af spat was wel duidelijk, maar samen schuilend onder een parapluutje vormden ze toch wel een heel verliefd paartje. Wat een gezellige foto's.

Het lijkt wel een romantische film zo...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The romance 💕

Een bericht gedeeld door HRH Meghan, Duchess of Sussex (@hrhduchessofsussex) op

Ook met de liefde voor hun aankomende baby zit het zichtbaar goed. Zie die twee even in katzwijm vallen om een lekker paar babybeentjes.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend (woensdag) bij de jubileumviering van het Verbond van Verzekeraars. En trok daarvoor een spetterende (en welbekende) Natan-look uit de kast.

Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken, waarvan het Verbond van Verzekeraars weer een partner is. Reden genoeg dus voor onze koningin om de paar kilometers naar Den Haag te maken om de leden te feliciteren met de opening van hun nieuwe kantoor.

Ze droeg voor de gelegenheid een geruite rok met een prachtige rode blouse van modehuis Natan. Een outfit die we vorig jaar ook al twee keer voorbij zagen komen. Zoals we gisteren al concludeerden: de koningin heeft zin in een kleurig najaar. Al is deze look wel even héél wat herfstiger dan die in Zeeland.

Het is een enorm drukke week voor onze koningin: maandag- en dinsdagavond kreeg ze op Paleis Noordeinde hoogwaardigheidsbekleders over de vloer, dinsdag ging ze met de koning op streekbezoek in Zeeland, en vandaag staat naast het Verbond van Verzekeraars ook een speech tijdens het One Young World-congres op het programma.

Daarna heeft ze een paar broodnodige dagen vrij, al zullen die ongetwijfeld gevuld zijn met het doorpassen van outfits voor haar aankomende grote staatsbezoek: volgende week gaat ons koningspaar naar Groot-Brittannië voor ontmoetingen met onder andere koningin Elizabeth (ze logeren op Buckingham Palace), prins Charles en Camilla.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in