Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Fotoserie: Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek in zonnig Italië

Koning Willem-Alexander is vanmorgen samen met koningin Máxima in Rome begonnen aan een staatsbezoek aan Italië. Gastheer is president Sergio Mattarella, die de Nederlandse gasten ontvangt in het Palazzo del Quirinale. Het Palazzo del Quirinale is het presidentieel paleis, dat vroeger dienstdeed ...

Fotoserie: Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek in zonnig Italië

Koning Willem-Alexander is vanmorgen samen met koningin Máxima in Rome begonnen aan een staatsbezoek aan Italië. Gastheer is president Sergio Mattarella, die de Nederlandse gasten ontvangt in het Palazzo del Quirinale.

Het Palazzo del Quirinale is het presidentieel paleis, dat vroeger dienstdeed als onderkomen van de Italiaanse koningen en daarvoor van de pausen.

Lees ook: Nieuwsgierig: zo ziet de broer van Máxima eruit

Druk program
Op deze eerste dag heeft het koningspaar gesprekken met de president, maar ook met voorzitters van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, de burgemeester van Rome en premier Paolo Gentiloni, die ook zorgt voor de lunch. Tussendoor is er een kranslegging bij het graf van de onbekende soldaat en de dag wordt afgesloten met een staatsbanket.

Het koningspaar werd ontvangen door de Italiaanse president Sergio Mattarella en zijn dochter Laura
Koning Willem-Alexander bij het begin van het staatsbezoek aan Italië, waar een welkomstceremonie plaatsvond bij het Palazzo del Quirinale

Mooie herinneringen aan de zomervakantie
Willem-Alexander keek uit naar het staatsbezoek en zijn terugkeer naar Rome, zo heeft hij de Italiaanse pers al laten weten. Van jongs af aan kwam hij er tijdens de zomervakantie. Belangrijker nog dan het weerzien met Rome is echter op de tweede dag het bliksembezoek aan Palermo: "Om solidariteit te betuigen aan Sicilië”, aldus de koning, vanwege de opvang van de duizenden bootmigranten. Dit zal bij het bezoek ook uitgebreid aan de orde komen.

Kranslegging bij het Altare della Patria in Rome door koning Willem-Alexander en koningin Máxima